PERFORMANȚĂ – Băimăreanul Radu Herzal reprezintă România la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori

484

România participă la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori, competiție care se desfășoară, în perioada 2-11 decembrie, la Gaborone (Botswana). Lotul național este format din șase elevi. Printre aceștia se numără și Radu Herzal, elev în clasa a X-a E la Colegiul Național “Gheorghe Șincai” Baia Mare.

Participanții la această olimpiadă pluridisciplinară vor susține trei probe: un test grilă, o probă teoretică și una practică, la disciplinele Chimie, Fizică și Biologie.

Radu Herzal a ajuns în lotul național, după ce a parcurs mai multe etape dificile. Mai întâi a participat la Olimpiada Națională de Științe Juniori, ce s-a desfășurat la Focșani, în perioada 20-26 iulie, clasându-se al șaselea din 100 de participanți. A obținut astfel o mențiune din partea Ministerului Educației și Cercetării (MEC) şi calificarea în lotul lărgit al României pentru Olimpiada Internațională de Științe Juniori. Această olimpiadă a presupus participarea la două probe, teoretică și practică, ce au vizat cunoștințe de chimie, fizică și biologie ale elevilor din clasele a VII-a, a VIII-a și a IX-a.
Apoi, Radu Herzal a trecut la București, în perioada 31 septembrie – 12 decembrie, trei teste în urma cărora s-a calificat în lotul restrâns ce va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe Juniori din Botswana.

În paralel, Radu Herzal s-a pregătit pentru această competiție sub îndrumarea profesorilor Nicoleta Predoiu (chimie), Marin Lici (fizică) şi Gheorghe Bârlea (biologie), de la Colegiul Național “Gheorghe Șincai” Baia Mare.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here