PERFORMANȚĂ – Băimăreanca Amalia Mali, locul 4 la CM de fitness juniori

627

Un nou rezultat de excepție obținut de Amalia Mali. Băimăreanca a obținut locul 4 la Campionatele Mondiale de fitness juniori, desfășurate la finalul săptămânii trecute în Budapesta (Ungaria).

Performanța sportivei antrenate de soții Maria și Iosif Szabo la Clubul Sportiv Municipal Baia Mare a fost înregistrată la categoria 21-23 de ani (open). Concursul a inclus două probe, după prima dintre ele (programul liber) Amalia situându-se pe primul loc. La finalul probei a doua (corp), arbitrii au retrogradat-o, surprinzător, pe locul 4, deși băimăreanca a fost mai bine pregătită decât anul trecut.

Chiar dacă, în acest moment, condițiile asigurate ce Clubul Sportiv Municipal nu sunt dintre cele mai bune, Amalia Mali este hotărâtă să meargă mai departe și se va pregăti pentru ediția de anul viitor a Campionatelor Mondiale de fitness pentru juniori, care se vor desfășura în România, la Târgu Mureș.

Anul acesta, Amalia Malia a mai ocupat locul 5 la Campionatele Europene de fitness juniori, desfășurate la Santa Susana (Spania), și a cucerit un nou titlu național. De asemenea, a ocupat primul loc la Campionatele Balcanice pentru juniori (Corfu, Grecia).

În 2018 a cucerit aurul la Campionatul Mondial de la Quito (Ecuador) juniori, locul 1 la juniori 1 la Balcaniada de la Drobeta Turnu Severin și locul 2 la seniori, locul 2 la Campionatul European de la Santa Susana (Spania) juniori 1 și locul 1 la Cupa Mondială de la Cluj-Napoca la juniori I și locul 3 la seniori. De asemenea, anul trecut, Amalia Mali a fost desemnată cel mai bun sportiv din Maramureș.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here