PERCHEZIŢIILE I-AU ÎNFUNDAT – Trei borşeni au fost arestaţi preventiv pentru contrabandă. Un minor şi un bărbat din Săcel, cercetaţi în libertate

2501

Contrabanda… are picioarele scurte, mai ales atunci când intră pe fir braţul lung al legii. Percheziţiile de miercuri nu au rămas fără urmări. Mai mulţi membri ai grupului infracţional au fost săltaţi de oamenii legii şi depuşi după gratii.

Reprezentanţii Tribunalului Maramureş au informat că, prin încheierea penală nr. 28/DL/21.06.2018, pronunţată în dosarul nr. 1335/100/2018 al Tribunalului Maramureş, s-a dispus, la propunerea DIICOT – Biroul Teritorial Maramureş, arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 21 iunie 2018 şi până la data de 20 iulie 2018, a patru inculpaţi, din care trei din Maramureş şi unul din Bistriţa-Năsăud.

# Un grup infracţional organizat
Aşadar, G.I., în vârstă de 30 de ani, cu domiciliul în localitatea Borşa, esre cercetat pentru comiterea faptelor de constituire a unui grup infracţional organizat, contrabandă în formă continuată, dare de mită în formă continuată şi instigare la comiterea în formă continuată a infracțiunii de permitere a accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite. Un alt borşean, G.D., în vârstă de 27 de ani, este cercetat pentru comiterea faptelor de constituire a unui grup infracţional organizat, contrabandă în formă continuată, dare de mită în formă continuată şi instigare la comiterea în formă continuată a infracțiunii de permitere a accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite. Un al treilea tânăr, tot din Borşa, G.V., în vârstă de 28 de ani este cercetat pentru comiterea faptelor de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă în formă continuată. Tot arestat preventiv a fost şi M.A.N., în vârstă de 27 de ani, cu domiciliul în localitatea Rodna, județul Bistrița-Năsăud. Acestea este cercetat pentru comiterea faptelor de aderare la un grup infracţional organizat, complicitate la contrabandă în formă continuată, luare de mită în formă continuată şi folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată.

# Borşenii dădeau mită, bistriţeanul oferea informaţii
Pentru a dispune arestarea preventivă a inculpaţilor G.I., G.D. şi G.V., instanţa a reţinut că aceştia au constituit un grup infracţional organizat care, în perioada iunie 2017 – aprilie 2018, a traficat numeroase cantităţi de produse accizabile din tutun provenite din spaţiul extracomunitar (Ucraina), prin introducerea lor frauduloasă în ţară, prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal, cu sprijinul unor persoane din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei, cărora le-au dat sume de bani de aproximativ 50 euro pe bax şi de 500 euro, pentru ca acestea să divulge informaţii nedestinate publicităţii cu privire la dispunerea în teritoriu a organelor poliţiei de frontieră. Pentru a dispune arestarea preventivă a inculpatului M.A.N., instanţa a reţinut că acesta a contribuit, în perioada iunie 2017 – aprilie 2018, prin furnizarea de informaţii nedestinate publicităţii şi prin neexecutarea obligaţiilor de serviciu, la comiterea de către membrii grupării a unor infracţiuni de contrabandă, primind sau acceptând promisiunea unor sume de bani în cuantum de câte 50 euro/baxul de ţigări de contrabandă traficat, sumă din care 500 euro îi reveneau lui sau pe care o împărţea cu T.Ş. Conform surselor noastre, M.A.N. era angajat al Poliţiei de Frontieră.

# Un minor şi un bărbat din Săcel au scăpat de arest
De asemenea, instanţa a respins propunerea de luare a măsurii arestării preventive formulată faţă de alţi doi inculpaţi. Un minor este cercetat pentru comiterea faptelor de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă în formă continuată. La fel, B. V., în vârstă de 38 de ani, cu domiciliul în localitatea Săcel, este cercetat pentru comiterea faptelor de aderare la un grup infracţional organizat şi contrabandă în formă continuată. “Împotriva hotărârii Tribunalului Maramureş s-a depus contestaţie, dosarul urmând a fi înaintat Curţii de Apel Cluj”, a precizat judecătorul Ileana-Daniela Waltner, conducătorul Biroului de informare şi relaţii publice din cadrul Tribunalului Maramureş.

Cătă ŢINEGHE

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

2 COMENTARII

  1. De vreo 10 ani numa picioare scurte nu are, dupa ce si-au facut toti case masini de sute de mi euro. Asa miar conveni sa fac si eu cateva milioane de euro si cu un an doi de puscarie scap si raman cu averi pentru toata viata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here