PERCHEZIŢII ÎN MARAMUREŞ – Reţea de contrabandişti cu ţigări, destructurată de oamenii legii (GALERIE FOTO)

293

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației, sub coordonarea procurorului DIICOT – Biroul Teritorial Maramureş, împreună cu jandarmi din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca și cu sprijinul de specialitate al Serviciul Operaţiuni Speciale Maramureș, au efectuat 16 percheziții domiciliare la diferite locaţii de pe raza județului Maramureș, în cadrul unei acțiuni complexe, având ca obiectiv destructurarea unui grup infracțional organizat, axat pe contrabandă cu produse accizabile din tutun de proveniență ucraineană.

# Monitorizaţi din 2013
Polițiști de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmației, sub coordonarea DIICOT – Biroului Teritorial Maramureș, au demarat, începând din anul 2013, activități de monitorizare a unei grupări infracționale specializată în activități ilicite de contrabandă cu produse accizabile din tutun, provenite din spaţiul extracomunitar (Ucraina).
Gruparea era foarte bine organizată, fiecare membru având roluri precise în derularea activităților infracționale, în ceea ce privește trecerea țigărilor peste frontieră, transportul şi depozitarea acestora în diferite locații şi comercializarea lor către diferiți clienți.

# Sechestru pe nouă autoturisme şi prejudiciu de peste 700.000 euro
În urma monitorizării activității infracționale, a fost reținută cantitatea de 295.409 pachete (591 baxuri) de țigări de proveniență ucraineană, toate provenite din activităţile de contrabandă ale grupării infracţionale. “Prejudiciul total în cauză se ridică la suma de peste 700.000 euro (peste 3.300.000 lei). De asemenea, până în prezent, s-a aplicat măsura sechestrului asigurator în cauză asupra a nouă autoturisme, a sumei de 5.200 euro şi 64.630 lei. Totodată, s-a avut în vedere faptul că – în pofida unor capturi de bunuri traficate, efectuate de către organele de urmărire penală pe parcursul cercetărilor – membrii grupării s-au reorganizat de fiecare dată şi au continuat activităţile ilicite, manifestând constant o ostilitate vădită şi adesea exprimată la adresa poliţiştilor de frontieră”, a precizat Radu Lungu, purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei.

# 16 mandate de percheziţie
Aşadar, în data de 23 mai 2018, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei – jud. Maramureş, sub coordonarea procurorului din cadrul Biroului Teritorial Maramureş din cadrul DIICOT, au pus în executare un număr de 16 mandate de percheziţie domiciliară la diferite locaţii de pe raza judeţului Maramureș aparținând membrilor grupării. “În urma acțiunii, au fost descoperite și ridicate în vederea confiscării țigări de proveniență ucraineană, diferite sume de bani (6.960 lei şi 1.530 euro), 42 de telefoane mobile, 21 de cartele de telefonie mobilă pentru rețele ucrainene si române, un pistol Air soft cu gaz, petarde si mai multe înscrisuri. În cauză, se desfăşoară cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă, fiind dispusă începerea urmăririi penale faţă de un număr de 59 de persoane, cetăţeni români”, a mai arătat Radu Lungu.
Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au fost sprijiniţi în activităţile de efectuare a percheziţiilor domiciliare de către Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj-Napoca şi specialişti ai Serviciului de Operaţiuni Speciale Maramureş (Brigada Operaţiuni Speciale Cluj Napoca). Persoanele cercetate beneficiază de prezumţia de nevinovăţie pe tot parcursul procesului penal şi toate măsurile dispuse au fost realizate în scopul bunei desfăşurări a urmăririi penale, în interesul cercetărilor şi în conformitate cu dispoziţiile legale în materie, conform ITPF Sighetu Marmaţiei.

Cătă ŢINEGHE

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here