PERCHEZIȚII – Contrabandiști de țigări ridicați de poliție de acasă

49

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au pus ieri, 15 iulie, în aplicare cinci percheziții domiciliare pe raza judeţului Maramureş în cadrul unui dosar penal, având ca obiect, săvârșirea infracțiunii privind colectarea, depozitarea, transportul și comercializarea de țigări provenite din contrabandă.

Potrivit IPJ Maramureș, perchezițiile au avut loc la domiciliile a cinci persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 77 de ani, fiind identificată și indisponibilizată cantitatea de 52.620 de țigarete care proveneau din contrabandă. Valoarea acestora este de aproximativ 31.550 de lei.

„În cadrul activităților desfăşurate poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul SAS Maramureș, a tehnicienilor din cadrul Serviciului Criminalistic și a lucrătorilor din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Ocna Șugatag. Tot ieri, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au desfăşurat şi o acţiune pe linia prevenirii și combaterii contrabandei cu țigarete și evaziunii fiscale în domeniul comerțului cu produse alimentare și nealimentare.

În cadrul acestei acţiuni au fost constate patru infracțiuni pe linia art. 270 alin. 3 din Legea 86/2006 privind contrabanda, fiind indisponibilizată cantitatea de 3.580 țigarete, de provenienţă ucraineană, bunuri care trebuiau suspuse unui regim vamal, în valoare de peste 2.100 lei”, a declarat Ionela Cozma, purtătorul de cuvant al IPJ Maramureș.

În Baia Mare au fost verificați patru agenți economici care desfășurau activitate în domeniul comerțului cu produse alimentare și nealimentare, fiind astfel constatate și aplicate două amenzi în valoare totală de 6.500 de lei pe linia O.U.G. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale şi pe linia Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

Mai trebuie spus că, sub supravegherea procurorului de caz, se efectuează acte de urmărire penală, în vederea tragerii la răspundere a persoanelor implicate în săvârșirea infracțiunilor de contrabandă constatate.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here