PERCHEZIŢII CONTRABANDĂ – Afacerişti din Baia Mare, reţinuţi de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice

1013

Doi băimăreni care se ocupau cu vânzarea prin pieţe a ţigărilor de contrabandă au fost reţinuţi de oamenii legii şi vor răspunde în faţa legii pentru ilegalităţile comise. Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au reţinut două persoane bănuite că ar fi implicate în activităţi infracţionale de contrabandă şi au confiscat 10 000 de ţigarete şi înscrisuri, în urma a trei percheziții domiciliare efectuate în 13 martie.

‘În data de 13 martie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii au pus în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară la persoane bănuite că ar fi implicate în activităţi de colectare, transport, depozitare şi comercializare ilicită a produselor din tutun. Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

Au fost vizaţi o femeie de 34 de ani şi un bărbat de 37 de ani, ambii domiciliaţi în Baia Mare, bănuiţi că în perioada 05 februarie – 13 martie, ar fi comercializat pe străzile şi în pieţele de pe raza municipiului ţigări de contrabandă. Perchezițiile au fost realizate la imobile din municipiul Baia Mare şi din oraşul Baia Sprie. În urma perchezițiilor, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 10.000 de ţigarete de contrabandă, în valoare de aproximativ 6 000 de lei, şi înscrisuri de natură a proba activitatea comercială ilicită cu produse din contrabandă’, a declarat Florina Meteş, purtător de cuvânt al IPJ Maramureă.

În baza probatoriului administrat poliţiştii au dispus reţinerea celor două persoane urmând ca acestea să fie prezentate Judecătoriei Baia Mare cu propunere de arestare preventivă. Poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională şi tragerii acestora la răspundere penală.

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here