PERCHEZIȚIE BUȘAG – Procuror cercetat pentru moartea unui polițist

124

Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ) a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un procuror, într-un dosar privind o percheziție în urma căreia o persoană a murit.

Potrivit unui comunicat al SIIJ, omul legii este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de neglijență în serviciu, ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a adus la cunoștința opiniei publice că “la data de 30 august 2019, procurorii din cadrul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un procuror, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neglijență în serviciu, ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă”.

“În fapt, în calitate de coordonator și conducător al echipei care a procedat la efectuarea unei percheziții domiciliare la data de 8.07.2015, nu ar fi respectat dispozițiile legale prevăzute de Codul de procedură penală, Codul fiscal, Legea nr. 319/2006 privind securitatea și sănătatea în muncă, Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, incidente activităților desfășurate, rezultând urmare acestor nerespectări decesul unei persoane și vătămarea altor două persoane a căror viață a fost pusă în primejdie”, se arată în documentul citat.

Potrivit aceeleiași surse, la data de 12 septembrie 2019, magistratului procuror i-a fost adusă la cunoștință calitatea de suspect, la sediul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție.

Vă reamintim că în 8 iulie 2015, trei persoane, printre care doi polițiști, au suferit arsuri de gradul II, III și IV în urma exploziei unui cazan în care se prepara țuică. Incidentul a avut loc în timpul unor percheziții la distileria aparținând unei societăți comerciale care funcționa ilegal în localitatea maramureșeană Bușag, desfășurate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, potrivit Agerpres.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here