PENTRU UN LOC DE MUNCĂ – Maramureșenii trecuți de prima tinerețe concurează cu greu cu tinerii

93

Maramureșenii trecuți de prima tinerețe trebuie să țină pasul cu noile cerințe pe piața muncii, dacă vor să lucreze în continuare. îmbătrânirea activă este o problemă cu care se confruntă întreaga Europă, iar angajații trebuie să se califice mereu pentru a avea un loc de muncă asigurat. în acest sens, autoritățile încearcă să ia măsuri pentru a sprijini firmele care doresc să-și califice proprii angajați. Dacă practica aceasta este des întâlnită la firmele mari, în special în Occident, iată că și în Maramureș se fac primii pași în acest sens.

“Serviciile noastre trebuie să fie îndreptate spre îmbătrânirea activă, să încercăm ca persoanele mai în vârstă, dacă-și pierd locul de muncă să se reintegreze cât mai ușor. Semnalele pe care le trage UE sunt că trebuie să se continue formarea profesională pe tot parcursul vieții. Este extrem de importantă. Marile companii din UE care se ocupă de fidelizarea angajaților și de menținerea lor, pun foarte mare accet pe formarea profesională a proprilor angajați. S-a remarcat un lucru îmbucurător, că deja avem o firmă în Maramureș care dorește să beneficieze de această măsură, de calificare a personalului la locul de muncă. Nu este vorba de ucenicie. Firma își face pe propriile ei cheltuieli formarea profesională urmând ca, din bugetul de șomaj, să fie returnate jumătate din chletuiala profesională pentru angajați. Iată că este o măsură de care ar trebui angajatorii să profite”, a declarat Oana Oșanu, directorul Agenției Județene pentru Ocuaprea Forței de Muncă (AJOFM) Maramureș.

“Recalificarea ar trebui să fie ceva care să ți se protivească”

Maramureșenii aflați în prag de pensionare sunt cei care își fac cele mai mari griji pentru pierderea locului de muncă, pentru că, în multe cazuri, sunt nevoiți să se recalifice dacă nu vor să rămână șomeri. “Recalificarea, depinde în constă și care este nivelul de pregătire al celui care se recalifică. De exemplu, la lucratul pe calculator, sunt persoane de 60 de ani care nu au lucrat nicio dată pe calculator și lor le-ar fi foarte greu să facă ceva de genul. Dar sunt persoane care, la aceași vârstă au mai lucrat pe calculator și atunci mai știu să se descurce cu noile tehnologii.

Oricum generației mele îi este greu să țină pasul cu toate schimbările, față de tinerii de acum care de mici au stat cu telefonul și calculatorul în față. Recalificarea ar trebui să fie ceva care să ți se protivească, pentru că altfel nu ai șanse reale să te integrezi. Mai este un aspect legat și de fizic. La 60 de ani poate nu mai reziști să faci o muncă în care stai 8 ore numai în picioare. Ușor nu este oricum, dacă rămâi șomer la vârsta mea…”, a declarat Luminița R., o băimăreancă aflată în prag de pensionare.

“Noul angajat este văzut ca un outsider”

Pe lângă activitatea în sine pe care noul angajat trebuie să o desfășoare, alte provocări sunt cele legate de colectiv, de cum te integrezi la noul loc de muncă. {i aici pot să apară noi probleme. “Având în vedere că eu am schimbat multe locuri de muncă, pentru mine nu cred că ar fi problemă. Partea legată de activitatea în sine nu mi s-ar părea o problemă deosebită, pentru că, dacă te duce capul cât de cât, înveți tot timpul.

Problema mai acută, din ce mai știu și de la colegii mei care au plecat, sau văd și la noi la firmă, este colectivul în care intri. Cum vei fi primit și cum te poți integra. Aici pot să apară probleme pentru că noul angajat este văzut ca un outsider. Acum, la privat, depinde mult de cum se lucrează. Dacă salarul este în funcție de competențe, atunci e una, dar dacă toată lumea are salarul minim vei fi privit ciudat până înveți. Nu mi se pare corect ca unul care lucrează de 20 de ani în aceași firmă să aibă același salar cu tine, care oricât de multă voință ai avea, trebuie să înveți”, este de părere Ionela B., o băimăreancă de 54 de ani. 

Cristina LUP

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here