PENTRU TRATAMENTUL COVID-19 – România primește peste 25.000 de flacoane de Remdesivir

73

România va beneficia de o cantitate de 25.157 flacoane Veklury (Remdesivir), în trei tranșe, pentru tratarea pacienților cu COVID -19 eligibili, în cadrul contractului finanțat și semnat de Comisia Europeană cu compania farmaceutică producătoare.

Prima tranșă de medicamente, 6.026 flacoane Remdesivir, va intra în țară în data de 7 august. Cantitatea ajunge pentru asigurarea tratamentului unui număr de peste 1.200 pacienti eligibili (5 flacoane/pacient).

“Repartiția realizată de reprezentanții Comisiei Europene ține cont de numărul cazurilor la 14 zile și, în acest context, România a primit a doua cea mai mare cantitate dupa Spania.
Conform calendarului transmis de către Bruxelles, în data de 11 septembrie 2020 vor fi primite alte 10336 flacoane pentru aprox. 2067 pacienti eligibili, iar în data de 9 octombrie 2020, un număr de 8795 flacoane cu care vor ajunge pentru asigurarea tratamentului a încă aproximativ 1759 pacienti eligibili”, informează reprezentanții Ministerului Sănătății.

Ultimele două tranșe vor fi evaluate în funcție de evoluția epidemiologică la 14 zile.

“În data de 28 iulie, Veklury a fost primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul COVID-19. Începând cu prima parte a lunii august vor fi puse la dispoziția statelor membre și a Regatului Unit, loturi de Veklury, cu coordonarea și cu sprijinul Comisiei Europene, pentru a răspunde nevoilor imediate”, precizeaz[ reprezentanții Ministerului Sănătății.

Comisia Europeană va finanța contractul, în valoare totală de 63 de milioane EUR. Astfel, va fi asigurat tratamentul a aproximativ 30 000 de pacienți din spațiul european care prezintă simptome severe de COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here