PENTRU TOATE VÂRSTELE – Activități programate în acest an la mănăstirea “Sf. Maria” Baia Mare

478

Surorile Baziliene de la mănăstirea “Sfânta Maria” de pe Dealul Crucii, Baia Mare, organizează în perioada martie-octombrie, mai multe serii de exerciții spirituale (de la trei la opt zile), pentru persoane consacrate, preoți, tineri și laici.

De asemenea, la mănăstire, se organizează întâlniri spirituale de o zi, zile de reculegere și rugăciune, ore de cateheză pentru copii și două campusuri pe timpul verii, pregătiri pentru prima Sfânta Împărtășanie, etc.
În afara programului stabilit, mănăstirea este deschisă să primească, în limita spațiului disponibil, propuneri de activități similare organizate de alte asocialțiii, preoți sau voluntari.

Programul activităților ce vor fi organizate la mănăstire în 2018:

I. EXERCIȚII SPIRITUALE
– Exerciții spirituale pentru persoane consacrate: 4 – 10 martie;
– Exerciții spirituale pentru preoți: 1-4 mai și 7-10 mai;
– Exerciții spirituale pentru preotese, marianiste și alte persoane laice, pe tema “Te laud pentru că m-ai făcut o făptură atât de minunată!”: 6-9 iunie;
– Exerciții spirituale pentru tineri și persoane laice pe tema “Învățătorule unde locuiești?”: 2-6 iulie;
– Exerciții spirituale pentru fete pe tema “Învinge uriașii din viața ta”: 3-5 august;
– Exerciții spirituale pentru persoane consacrate și laici pe tema “Te iubesc cu o iubire veșnică, de aceea îți păstrez bunătatea mea”: 26 august – 3 septembrie.

II. CATEHEZE PENTRU COPII
În duminica a II-a și a IV-a din fiecare lună, după-masa, sora Bernadeta Ileana Chindriș organizează activități ce cuprind jocuri distractive, cântece și discuții interesante, vizionare de filme religioase, pregătiri pentru Prima Sfânta Împărtășșanie, scenete pe teme religioase, etc.

III. CAMPUSURI PENTRU COPII
Primul campus pentru copii (8-13 ani), cu tema “Pe urmele Sfântului Pavel”, este programat în perioada 26-28 iunie, iar cel de-al doilea, având tema “Pe urmele Sfântului Pavel”, în perioada 12-14 iulie.

IV. ÎNTÂLNIRI SPIRITUALE
Duminică, 11 martie, va avea loc o Zi de rugăciune (pelerinaj, rugăciune pentru copiii nenăscuți, Rozariul, Calea Sfintei Cruci), iar sâmbătă, 4 august, o Zi de reculegere.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here