PE SURSE – Judecată strâmbă sau lipsă de realism într-o comună din Maramureș?

1214

Una din comunele din Maramureş este în faţa unei decizii în instanţă incredibile. Pe scurt, conflictul a avut loc între Primărie şi crescătorii de oi. Primăria a anulat contractul de închirieri de păşuni făcut de viceprimar cam pe şest, după ce sătenii s-au plâns că doar câţiva proprietari de oi au toată păşunea şi iau sume fabuloase de la APIA. S-au dat în judecată reciproc, iar instanţele au decis, decizia finală pare a fi desprinsă dintr-un film SF, dacă nu din filme cu proşti.Consiliul Local va trebui să acorde proprietarilor de oi despăgubiri de 900.000 de euro.

În plus, trebuie să le dea înapoi păşunea în chirie, timp de 5 ani. Atenţie, să le dea în folosinţă 1700 de hectare de păşune, din cele… 800 pe care le are autoritatea locală la dispoziţie. Aparent, nimeni nu a fost interesat de realităţile din teren. Mai mult, o asociaţie făcută într-o familie, inspirată de evoluţia procesului de mai sus, a dat la rându-i Primăria în judecată. Va primi 116.000 euro despăgubiri şi 240 de hectare în folosinţă, pe cinci ani, deşi terenul nu există fizic!

Mai mult, autoritatea locală se jură că asociaţia respectivă nu are nici un animal, au căutat în situaţiile de la DSV şi animalele cu pricina nu există!Prin urmare, fără nici o legătură cu situaţia din teren (sute de hectare mai mult decât există), cu realitatea, (sumele de despăgubire vor bloca bugetul Primăriei pe ani mulţi de acum înainte). Teren ce nu există şi bani pe care Primăria nu-i are! Evident, saga continuă!

Ceilalţi săteni au făcut plângeri la DNA şi DIICOT împotriva expertului şi a celor care au câştigat acum în instanţă!!!

Sandu RUJA

Mai multe știri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here