PE FINAL DE MARTIE – Bugetul Maramureșului pentru 2019, aprobat de aleși

366

Vineri, 22 martie, la orele amiezii, aleșii județeni s-au întâlnit în ședință extraordinară pentru a vota bugetul Maramureșului pentru anul 2019. Bugetul este în sumă de 1.100.241 mii lei, din care 134.990 mii lei reprezintă procentul de 90% alocat pentru personalul din centrele de protecția copilului, indemnizațiile pentru persoanele cu handicap și pentru însoțitorii acestora.

Ședința CJ, ca de obicei, a început cu o întarziere de aproximativ 30 de minute, semn că punctualitatea nu este punctul forte al aleșilor județeni din actuala legislatură, după care președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, a mulțumit consilierilor locali băimăreni pentru votul dat în ședința CL legat de schimbarea denumirii Casei Tineretului din municipiu în Centrul Cultural Maramureș. CJ Maramureș avea nevoie de un aviz de la CL Baia Mare, l-a obținut în cele din urmă, un singur consilier local, Cristian Niculescu Țăgarlaș fiind împotrivă. Ba mai mult, împotriva acestui proiect de CL a fost formulată și o plangere semnată de Țăgarlaș.

O a doua informare făcută de Gabriel Zetea s-a referit la ședința ordinară a lunii martie de CJ, de săptămana viitoare, ședință în care le vor fi prezentate aleșilor județeni soluțiile identificate pentru remedierea problemelor de la Fărcașa. Ședința de la finele acestei luni se anunță a fi una mai lungă din această cauză.

Consilierii județeni au votat cele proiecte de hotărare, respectiv repartizarea cotelor defalcate din impozitul pe venit și a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe acest an, respectiv repartizarea pe destinații a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru drumuri județene și comunale.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here