PE FINAL DE AN- Maramureșul se pregătește de alegerile prezidențiale

90

Finalul de an găsește Maramureșul în febra alegerilor prezidențiale care vor avea loc în luna noiembrie. Potrivit calendarului alegerilor prezidențiale 2019, primul tur de vot pentru președinție are loc pe 10 noiembrie, iar al doilea tur, în cazul în care niciunul dintre candidați nu obține 50% +1 dintre voturi, va fi pe 24 noiembrie.

O noutate este faptul că românii din diaspora pot vota, în primul tur al prezidențialelor, în zilele de 8, 9, respectiv 10 noiembrie, iar în al doilea tur pe 22, 23 și 24 noiembrie.

Toate aceste aspecte le-au fost reamintite în această  săptămână de către prefectul de Maramureș, Vasile Moldovan, primarilor și secretarilor generali ai unităților administrativ-teritoriale.

În cadrul ședinței au fost abordate aspecte referitoare la măsurile stabilite pentru organizarea și desfășurarea în bune condiții a procesului electoral pentru alegerea președintelui României, pregătirea sezonului de iarnă, derularea campaniei naționale ”Sănătate și Securitate în Muncă” pentru administrația locală, aplicarea măsurilor pentru combaterea ambroziei, respectiv Ziua de Curățenie Națională, ”Let’s Do It Romania!”, în data de 21 septembrie.

”Le-am prezentat primarilor și secretarilor generali ai unităților administrativ-teritoriale cadrul legislativ pentru alegerile prezidențiale, dar și sarcinile care revin autorităților administrației publice locale și anume stabilirea locurilor speciale de afișaj electoral, informarea alegătorilor cu privire la delimitarea secțiilor de votare și sediile acestora, amenajarea secțiilor de votare și dotarea acestora pentru desfășurarea procesului electoral, acordarea de sprijin pentru instalarea echipamentelor tehnice și furnizarea serviciilor tehnice de specialitate”, a declarat prefectul de Maramureș, Vasile Moldovan.

Tot secretarilor de primării li s-a adus la cunoștință componența Biroului Electoral Județțean nr. 26 Maramureș, dar și faptul că acesta își desfășoară activitatea în Palatul Administrativ, membrii acestuia putând fi contactați la numărul de telefon 0262 211 144”.

Trebuie spus că pentru aceste alegeri și-au anunțat candidaturile Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă, Mircea Diaconu sau Dan Barna.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here