PAUZĂ DE LIBERTATE – Infractori depuşi după gratii de poliţiştii maramureşeni

873

Mai mulţi infractori dovediţi au fost depuşi după gratii de oamenii legii din judeţ. Situaţia diferă de la caz la caz.

# Urmărit internaţional, depistat în Groşi
Marţi, 23 octombrie, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Groşi au depistat un sătmărean în vârstă de 35 de ani, urmărit internaţional.

Pe numele său organele judiciare din Ungaria au emis mandat european de arestare pentru comiterea de infracţiuni contra patrimoniului.
Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

“Cel în cauză a fost reţinut şi prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj Napoca şi ulterior Curţii de Apel Cluj Napoca, care a dispus arestarea pe o perioadă de 15 de zile”, a explicat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş.

# Au furat bani şi… medicamente!
Doi tineri s-au gândit că modul cel mai uşor de a face rost de bani este furtul. La adăpostul nopţii şi-au pus planul în aplicare prin spargerea unei farmacii. Au reuşit să se bucure doar câteva zile de banii obţinuţi, iar medicamentele sustrase nu au putut fi valorificate într-un timp atât de scurt.

După ce au fost sesizaţi despre comiterea faptei, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Leordina au demarat de îndată activităţile specifice pentru prinderea lor. Verificările şi investigaţiile efectuate au relevat că în noaptea de 18/19 octombrie, cei doi tineri au pătruns prin efracţie în incinta farmaciei din Poienile de sub Munte, de unde au sustras sume importante de bani şi medicamente.

“Cu sprijinul poliţiştilor de investigaţii criminale băimăreni şi cei ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş, marţi, 23 octombrie, cei doi tineri au fost depistaţi pe raza municipiului Baia Mare. Jumătate din prejudiciul cauzat a fost recuperat şi restituit părţii vătămate. În baza probatoriului administrat, tinerii, de 19 respectiv 21 de ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Aceştia urmează a fi prezentaţi Judecătoriei Vişeu de Sus cu propunere de arestare preventivă. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestora”, a precizat Florina Meteş.

# Bătăuş reţinut după o altercaţie în Baia Mare
Marţi, 23 octombrie, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Baia Mare au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore a unui bărbat bănuit de comiterea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Verificări efectuate de poliţişti au relevat că, în urma unei altercaţii produse în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-un local public din Baia Mare, acesta i-ar fi provocat leziuni corporale unui bărbat de 36 de ani.

“Băimăreanul urmează a fi prezentat instanţei cu propunerea măsurii controlului judiciar. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale”, a arătat purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş.

# Condamnat pentru infracţiuni rutiere
Marţi, 23 octombrie, poliţiştii oraşului Cavnic au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Târgu Lăpuş. Un tânăr de 29 de ani, din oraş, a fost condamnat la un an şi nouă luni închisoare pentru comiterea infracţiunilor de conducere fără permis, conducerea şi punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat.

“Poliţiştii rutieri acţionează zilnic pe drumurile publice pentru identificarea acelor şoferi care comit infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice. Marţi, au fost identificaţi patru bărbaţi care conduceau autoturisme în stare de ebrietate. În toate cazurile, au fost întocmite dosare penale iar cei cercetaţi riscă să îşi piardă libertatea pe o perioadă cuprinsă între unul şi cinci ani”, a explicat Florina Meteş.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here