PATRIOȚI ÎN EUROPA – Crina Chilat: „Vom lupta pentru aderarea României la Fondul Monetar European

266

Candidații PSD pentru Parlamentul European vor sprijini aderarea României la Uniunea Bancară înainte de aderarea la Zona Euro.

Uniunea Bancară presupune un sistem de reglementări comune în domeniul financiar-bancar, asigurarea comună a depozitelor și un sistem comun de supraveghere în sectorul bancar. Aderarea României va asigura stoparea fenomenului de „fugă“ a banilor din depozitele bancare ale țărilor în dezvoltare spre țările dezvoltate din Uniunea Europeană.

„Vom lupta pentru aderarea României la Fondul Monetar European. Fondul Monetar European trebuie să funcționeze ca un Acord de tip Linie de Credit Flexibilă și să acorde asistență financiară țărilor europene cu acces dificil pe piețele financiare externe. Țările care accesează asistența financiară a FME vor implementa o serie de reforme structurale menite a reface sustenabilitatea echilibrelor interne și externe. Ne dorim ca fondul să fie acordat în condiții compatibile cu programele de tip Linie de Credit Flexibilă (specific FMI). Vom sprijini eforturile de creare a unor condiții de acces mai facile la împrumuturile BEI (FEI) pentru IMM-urile românești. Ne dorim un program de împrumuturi în euro dedicat pentru IMM-urile din Europa Centrală și de Est (inclusiv România), la aceeași dobândă cu IMM-urile europene și garantate prin FEI. Dorim să asigurăm, astfel, împrumuturi în aceleași condiții pentru toate IMM-urile europene. IMM-urile românești vor putea beneficia de fonduri pentru investiții, extinderea capacității de producție, tehnologizare, formare profesională, inovare, cofinanțare fonduri europene la dobânzi mici. Vom susține adoptarea cât mai rapidă și implementarea mecanismului European Investment Stabilisation Function (EISF) și aderarea României la acest mecanism“, susține Crina Chilat, candidatul pe care PSD Maramureș dorește să îl trimită ca reprezentant al județului în Parlamentul European.

Europarlamentarii PSD vor crea o schemă comunitară de șomaj la nivelul Uniunii Europene. Eurodeputații PSD vor crea o schemă comunitară de șomaj la nivelul zonei euro. Foarte multe state europene s-au confruntat cu rate ale șomajului ridicate în perioada post-criză, factor care a mărit starea de tensiune socială. Bugetul schemei ar trebui să fie alimentat de țările care sunt în expansiune, iar fondurile ar trebui să ajungă să completeze veniturile statelor care se confruntă cu recesiune și cu șomaj ridicat. Totodată, va fi accelerată adoptarea clauzei de flexibilitate privind investițiile României și propunerea extinderii acestei clauze țărilor pentru investițiile în infrastructură de bază (transport, energie) a celor mai sărace regiuni ale UE. „Vom face tot ce este posibil pentru a ne asigura că investițiile din cadrul Mecanismului pentru interconectarea Europei să fie implementate în cadrul unor proiecte unice la nivel european, în locul mai multor proiecte naționale ale țărilor implicate. De exemplu, proiectul aferent creării/continuării/finalizării unei rețele de transport rutier va fi unic la nivel european, ceea ce permite atât obținerea unor economii de costuri pentru bugetul Uniunii Europene, cât și implementarea/gestionarea mai eficientă/mai rapidă a proiectului, inclusiv la nivelul statelor membre caracterizate printr-o eficiență mai redusă în privința cheltuirii banilor pentru infrastructura de transport“, a precizat candidatul PSD Maramureș pentru Parlamentul European, Crina Chilat.

Biroul de presă al PSD Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here