PĂRERILE ȘOFERILOR – Drumurile din Maramureș au multe lipsuri

167

Șoferii maramureșeni spun că cea mai mare problemă pentru ei este lipsa infrastructurii rutiere, care să dea acea siguranță după care tanjește toată lumea. Bicicliștii spun că pentru ei o mare problemă este lipsa locurilor speciale pentru biciclete, în timp ce pietonii se plang de lipsa trotuarelor în majoritatea localităților rurale din județ.

Fiecare dintre participanții la trafic pe care îi regăsim pe drumurile din județ vede anumite lipsuri, viitorul fiind destul de pesimist în opinia lor.

“Problema tuturor șoferilor din județ este că se plătește rovinietă pe degeaba, că infrastructura rutierăă lipsește. În primul rand, noi am avea nevoie, ca șoferi, de siguranță pe drumuri, care este cel mai important lucru, iar apoi legătura dintre localitățile mici între ele și legătura cu comune sau municipii. O problemă mare o reprezintă semnalizările rutiere care în unele localități sunt, în altele ori sunt puține, ori sunt vechi și ruginite. O altă chestiune ar fi două articole legate de siguranța pietonilor.

În unele localități nu sunt trotuare, iar asta îi îndeamnă pe oameni să circule pe marginea drumului, dar în acest caz poate fi un pericol și pentru șoferi deoarece sunt localități în care iluminatul stradal nu funcționează sau intră în funcțiune foarte tarziu. O altă problemă pentru ceilalți participanți la trafic, adică bicicliști, ei chiar au nevoie de piste speciale pentru siguranța tuturor, iar această chestiune este valabilă la nivel național, nu doar la nivel local și județean”, spune Andrei B., șofer din Baia Sprie.

“Avem nevoie de drumuri, că la autostrăzi nu visez să mă gandesc că vor exista în Maramureș. Cel puțin cat trăiesc eu nu cred că voi vedea autostradă în Maramureș. Nu avem trotuare, ai toate șansele să lovești un pieton la sat, bicicletele circulă pe unde apucă. În multe sate din Maramureș se circulă haotic, șoferii parchează cum îi taie capul, nu se respectă nicio regulă. Poliția știe foarte bine situația, sunt localnici, se cunosc între ei, și cred că de asta se acceptă niște lucruri”, adaugă Mihai C.

“Nu ar strica o autostradă în Maramureș, că am ajunge mai repede la Borșa sau la Sighet. Dar autostrada e ca și tunelul pe sub Gutai, multă vorbărie, fapte nimic. Drumurile naționale sunt bunicele, modernizate, nu ar strica niște trotuare la sate, dar pe drumurile județene e dezastru. Nu sunt semnalizări rutiere, mai avem drumuri județene de pământ, pietruite, așa că ar fi multe de spus. La drumuri naționale eu zic că stăm bine, dar la cele județene mai e foarte mult de lucru”, completează Andreea M.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here