PARCĂRI PÂRTII DE SCHI – Primăria Cavnic ar vrea ca autoritățile județene să rezolve problema

1547

Insuficiența locurilor de parcare din zona pârtiilor de schi de la Cavnic este o realitate cunoscută de factorii de decizie locali, dar și de către cei județeni. Toată lumea a căzut de acord asupra asupra faptului că trebuie identificate soluții, dar nimeni nu vine cu ceva concret în acest sens.

Cei de la județ cer Primăriei Cavnic să amenajeze locuri de parcare, cei din primăria Cavnic spun că nu au bani pentru așa ceva. Ba mai mult, administrația locală din Cavnic vrea ca amenajarea unei parcări să fie făcută din banii județului, fiind vorba despre un drum județean care ajunge să fie blocat de numărul mare de turiști care ajung în zonă.

“Cum rezolvăm această problemă? Prin construirea de noi parcări în zonă. Urmează să identificăm fondurile necesare. Toate se rezumă la bani. Bugetul local nu poate asigura sumele necesare momentan. Iar noi considerăm că este o problemă județeană decât locală. De ce nu? Acolo este un drum județean, DJ 109 F. Cei de la județ cunosc situația existentă. Noi le-am solicitat fonduri în acest sens, iar acum așteptăm. Localnicii nu sunt afectați neapărat de această problemă, ci participanții la trafic care vin și pleacă spre Maramureșul Istoric. Vom face noi parcări în momentul în care vom dispune de fonduri în acest sens. Dacă cei care conduc județul Maramureș ar înțelege că siguranța cetățenilor este mai importantă decât excursiile și chermezele, atunci s-ar găsi bani”, a spus, pentru Glasul Maramureșului, primarul orașului Cavnic, Vladimir Petruț.

O filmare făcută chiar de către Instituția Prefectului weekendul trecut în zona cu pricina arată că încă sunt șoferi care aleg să își parcheze mașinile pe marginea drumului. Aglomerația din zona pârtiilor de schi face să fie îngreunat accesul și intervenția vehiculelor serviciilor de urgență (pompieri, SMURD, ambulanță, poliție, jandarmi sau salvamont). Vă reamintim că de la finele lunii ianuarie poliția rutieră a interzis parcarea mașinilor pe marginea acestui drum județean, șoferii fiind pasibili de amendă. Doar că nu se prea respectă legea.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here