PÂNĂ LA NOI ORDINE – Băieții de la Minaur mai au de jucat trei meciuri, sezonul s-a încheiat pentru fete

191

Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal a aprobat azi, în cadrul unei videoconferințe desfășurate online, modalitatea în care s-ar putea încheia sezonul handbalistic intern.

În Liga Florilor ar urma să se mai joace doar restanța AHCM Slobozia – CSM București (24 iunie, etapa a 16-a). În cazul în care, foarte probabil de altfel, bucureștencele vor învinge, ele vor deveni campioane naționale. Fetele de la CS Minaur vor termina campionatul pe locul 3 și vor reprezenta România în sezonul următor al Cupei EHF.

Se vor juca, de asemenea, meciurile din Cupa României (două restanțe și turneul final, 16-21 iunie) și partide pentru desemnarea echipelor care vor promova/rămâne în Liga Florilor (13-28 iunie).

În Liga Zimbrilor se vor mai juca trei etape și trei restanțe. Aflați pe locul 3 al clasamentului, băieții de la Minaur mai au de disputat două partide pe teren propriu și una în deplasare.

  • Duminică, 14 iunie, Etapa 24 (CS Minaur – CSM Focșani)
  • Joi, 18 iunie: Etapa 25 (CSM Vaslui – CS Minaur)
  • Duminică, 21 iunie: Etapa 26 (CS Minaur – CSM București)
  • Duminică, 28 iunie: restanțele AHC Potaissa Turda – CS Dinamo București (Etapa 10) și SCM Politehnica Timișoara – CS HC Buzău 2012 (Etapa 23)

De asemenea, se va disputa turneul final al Cupei României (24-25 iunie, Constanța) și partidele care vor stabili formațiile care vor promova/rămâne în Liga Zimbrilor (19-30 iunie). Meciul CSM Bacău – CS Dinamo București va conta atât pentru restanța de campionat (etapa 20), cât și pentru semifinala Cupei României.

Consiliul de Administrație al FRH a votat ca toate celelalte variante propuse pentru înghețarea campionatului să fie pentru moment amânate. La începutul săptămânii viitoare va fi organizată o nouă videoconferință cu reprezentanții cluburilor din Liga Națională și reprezentanții celor 8 echipe de Divizia A cu șanse de promovare (atât la masculin, cât și la feminin). Cu această ocazie se va dezbate și varianta de prelungire a sezonului competițional 2019-2020 în lunile iulie, august, în cazul în care varianta cu încheiere până la sfârșitul lunii iunie nu va mai fi posibilă.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here