PÂNĂ ÎN PRIMĂVARA LUI 2020 – Nouă stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în Baia Mare

296

Vehiculul electric este la modă acum, însă deocamdată nu și-l poate permite oricine. Un astfel de vehicul este destul de scump, însă autoritățile încearcă prin fel de fel de programe să stimuleze populația să achiziționeze astfel de mașini.

Baia Mare ar urma să aibă până în primăvara anului viitor nouă stații de reîncărcare pentru acest gen de vehicule. Administrația Fondului pentru Mediu a aprobat dosarul de finanțare al proiectului ”Dezvoltarea infrastructurii de reîncărcare pentru vehicule electrice în Municipiul Baia Mare”, proiect depus în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic – stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședințe de județ.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 2.500.000 lei, iar suma finanțată din Fondul de Mediu este de 1.500.000 lei. Municipalitatea a anunțat că proiectul prevede amplasarea primelor nouă stații de reîncărcare pentru vehicule electrice, cu câte două prize de alimentare, în mai multe locuri din oraș. Este vorba despre parcarea de pe Strada Podul Viilor, parcare Strada Culturii (OJT), parcare Bulevardul Unirii (vizavi de Maramureșul), parcare Parc Mara, parcare Bulevardul Unirii (Finanțe), parcare Piața Izvoare, parcare Piața Universității, parcare Strada Victoriei (RFN) și parcare Piața Gării.

Administrația locală speră că prin amplasarea acestor stații de reîncărcare amplasate în zonele intens circulate din municipiu să contribuie semnificativ la îmbunătățirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here