PAGUBE Omătul a distrus în Maramureș grădinițe, blocuri, rețele de apă și curent, dar și case

296

Precipitațiile abundente sub formă de ninsoare au produs pagube la nivelul județului, fiind afectate unități școlare, blocuri de locuințe, rețele de apă sau de electricitate, dar și casele maramureșenilor. Stratul gros de zăpadă depus pe acoperișurile unor obiective social-economice, gospodării/anexe a cedat și a afectat construcțiile de pe raza a opt localități din județ. Este vorba despre Baia Sprie, Cernești, Cupșeni, Fărcașa, Sălsig, Șieu, Bârsana și Strâmtura.

Președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul Vasile Moldovan a spus că ”au fost avariate de prăbușirea zăpezii patru obiective social-economice: grădinițe (acoperiș avariat in Baia Sprie și Cernești, șarpantă distrusă și jgheaburi rupte la Fărcașa), blocuri (șarpantă distrusă, respectiv acoperiș avariat la Fărcașa și Sălsig), locuințe individuale (Șieu și Strâmtura), stații de pompare-canalizare (Fărcașa), rețele de alimentare cu apă ( Fărcașa, hidrofoare arse) și rețele electrice (Fărcașa, tablouri electrice). Au fost afectate de căderile masive de zăpadă două locuințe individuale (Șieu și Strâmtura), avariate trei anexe gospodărești (Cupșeni) respectiv distruse de căderile masive zăpadă două anexe gospodărești (Cupșeni).

„De asemenea, stratul de zăpadă depus în urma ninsorilor abundente și rafalele de vânt au distrus solarii pe o suprafață de 0,15 ha (Cernești), respectiv pe o suprafață de 3,63 ha ( Bârsana)”, a spus Moldovan.

Comitetele locale pentru situații de urgență din zonele afectate de căderile masive de zăpadă au întocmit și transmis rapoarte operative. Acestea au fost centralizate la nivelul județului și transmise la Ministerul Afacerilor Interne.

„Prin ordin al prefectului vor fi desemnate comisii mixte de validare a evaluărilor realizate de către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență, care se vor deplasa în teritoriu și vor întocmi procese verbale de constatare și evaluare a pagubelor produse de căderile masive de zăpadă la nivelul unităților administrativ-teritoriale„„, a mai menționat Moldovan.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here