PACHETE CRĂCIUN/REVELION – Turiştii iau cu asalt pensiunile din Maramureş

1049

Pachetele de Crăciun 2018 şi Revelion 2019 în Maramureş au apărut deja, iar pe site-urile de specialitate turiştilor care vor să petreacă Sărbătorile de Iarnă în Maramureş li se oferă pachete pentru toate buzunarele. Preţurile, în cazul pachetelor de Crăciun, pleacă de la 100 de lei şi pot ajunge la 300-350 de lei/noapte/persoană. Pentru noaptea dintre ani preţurile pleacă de la 150 de lei de persoană şi urcă către 400 lei/noapte/persoană, în funcţie de numărul de persoane şi pachetul dorit.

De exemplu, oferta de Crăciun 2018 în cazul unei pensiuni din judeţ înseamnă cazare cu demipensiune (intrare cu cină, ieşire cu mic dejun), tarif 250 lei/noapte/persoană. Tariful/sejur minim cinci nopţi este de 1250 lei/persoană.

Pachetele oferite turiştilor includ masa festivă, băuturi nealcoolice şi băuturile alcoolice (horincă, afînată sau vişinată, în general). De la masa festivă nu vor lipsi sarmalele, printre altele. În multe pensiuni din judeţ copiii sub trei ani au gratuitate, iar copiii între trei ani şi 13 ani au reducere de 50% din preţ, fără pat suplimentar.

Dacă ne referim la oferta Revelion 2019, de exemplu, pensiunile oferă cazare cu demipensiune (intrare cu cină, ieşire cu mic dejun), tarif – 300 lei/noapte/persoană, tarif/sejur minim cinci nopţi – 1500 lei/persoană. Horinca de bun venit şi cafeaua sunt oferite din partea casei.

“Sezonul de iarnă se anunţă unul foarte bun, ne gândim la un val mare de turişti. Sunt foarte multe locuri rezervate şi încă nu au fost târgurile de turism de toamnă. Preţurile pe pachete sunt, în general, negociabile, dar în general sub 100 de lei nu prea găseşti ofertă. Vara mai găseşti, dar iarna nu prea ai şanse. Ideea este că se prevede un sezon full. Iarna avem două segmente diferite de turişti care vin la noi. Pe de o parte sunt cei care vin pentru pârtiile de schi şi ei, dacă au tradiţie, e bine, dacă nu, la fel de bine, zăpadă să fie din belşug, iar pe de altă parte sunt cei care caută tradiţiile din Maramureş, obiceiurile de iarnă. Cu cât se înmulţesc pârtiile de schi, cu atât e mai bine pentru noi, pentru că Maramureşul începe să conteze pe harta sporturilor de iarnă din România”, a declarat, pentru “Axanews.ro”, Livia Sima, preşedintele Asociaţiei de Promovare şi Dezvoltare a Turismului Maramureş.

“De Revelion pensiunea noastră este deja închiriată. De Crăciun o închiriem cu 1100 euro/patru nopţi, include cazare în patru camere, capacitatea fiind de 10 persoane. Preţurile nu au crescut faţă de anul trecut, sunt cam tot aşa. Turiştii care ne trec pragul sunt destul de pretenţioşi. Doresc curăţenie, căldură iarna, linişte noaptea, să li se pregătească micul dejun sau cina contractată, acces la bucătărie, la grătar etc… 90 % din cei care ajung aici sunt turişti care vin pentru prima dată la noi, iar o parte în urma recomandărilor altor turişti care au fost mulţumiţi de ceea ce le-am oferit”, a declarat Teodora Coman, administrator pensiune Pietrosul Rodnei.

FOTO radiocluj.ro

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here