OPINII – Problemele sighetenilor, analizate de liberali

1605

Organizația PNL Sighetu Marmației a susținut o nouă conferință de presă în cadrul căreia au fost abordate aspecte ce privesc actualitatea locală cât și cea națională.

Au participat: Daniela Onița Ivașcu, președintele Organizației PNL Sighetu Marmației, Florian Mircea, vicepreședinte, Cătălin Foica, vicepreședinte, prof. Ioan Berci, secretar.

“Recent, a avut loc ședința Consiliului Local. Au fost două puncte pe ordinea de zi ce au vizat rectificarea pozitivă a bugetului local și proiectul pilot de sistematizare pe verticală a unor zone din Sighet. Ambele au fost votate. Discuții aprinse au avut loc în cadrul rubricii “diverse”, în cadrul căreia au fost abordate problema circulației rutiere la nivelul municipiului Sighet, circulație deficitară datorită și nereorganizării Comisiei de Circulație din cadrul Consiliului Local, problema câinilor comunitari, aspecte negative care trebuie să-și găsească o rezolvare. Primarul ar trebui sa se aplece mult mai mult asupra problemelor existente și să lase deoparte orgoliile politice. Cum bine se știe urmează derularea referendumului pentru modificarea Constituției. Din punctul meu de vedere este o obligație civică prezentarea la vot. Consider că foarte multe informații ce privesc referendumul sunt manipulări. Acest referendum nu aparține niciunui partid politic. Este o inițiativă a peste 3 milioane de oameni. Cred că temelia noastră ca și popor este familia tradițională. Voi vota pentru ceea ce înseamnă familia, pentru ceea ce înseamnă copilul meu, dezvoltarea lui viitoare. Sighetenii, maramureșenii trebuie să se prezinte la vot”, a spus Daniela Onița Ivașcu.

“Este trist că la început de an școlar ne confruntăm cu problema manualelor școlare pline de greșeli. Toate pe banii nostri și nimeni nu este tras la răspundere. De asemenea, 4000 de școli nu au avize sanitare de funcționare, iar 2300 de școli au toaletele în curte, mobilier vechi în marea majoritate a școlilor. Sistemul educational, împreună cu structurile sale, sunt de multe ori obstacole naturale în calea dezvoltării copiilor. Din această cauză scad performanțele și, dacă totuși există performanță, nu se datorează sistemului educațional ci unor profesori cu vocație. Totul demonstrează o inadmisibilă incapacitate managerială . Sistemul de învățământ din România își bate joc și de elevi și de profesori. Visez la ziua în care a fi professor în România nu va fi un act de eroism ci o slujbă bine plătită, pentru a modela generațiile viitoare”, a spus prof. Ioan Berci.

“Intenționăm să reactivăm Organizația Oamenilor de Afaceri. Ne-am propus și organizartea unei burse a locurilor de muncă și un bal al oamenilor de afaceri”, a spus Florin Mircea.

“Am derulat o amplă acțiune de informare a publicului asupra măsurilor de menținere a sănătății orale. În primul rând, au fost vizați copiii, care s-au dovedit a fi foarte receptivi. Ulterior am discutat și cu părinții. A fost un lucru benefic, reușindu-se o bună informare obiectivă. Asemenea acțiuni vor continua pe viitor fiind abordate și alte teme medicale’’, a spus Cătălin Foica.

Liviu ȘIMAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here