OPERAȚIONALIZARE SMID – Gunoiul din Baia Mare va fi mai ieftin

695

Autoritățile județene au anunțat că de anul viitor gunoiul va fi mai ieftin cu 5 lei, respectiv prețul va scădea de la 13 lei/persoană/lună la doar 7 lei/persoană/lună. Recent a fost făcută o prezentare a noilor utilaje cu care societatea de salubrizare va acționa pe raza municipiului Baia Mare și în zonele în care a încheiat contract de operare cu Consiliul Județean Maramureș.

”Este un proiect amplu de salubrizare menajeră, o componentă a sistemului integrat de management al deșeurilor în Maramureș, iar municipiul Baia Mare este primul care intră în acest proiect. Toate componentele de la colectare, transport și până la depozitare vor deveni funcționale. Maramureșenii vor vedea, în cel mai scurt timp, că județul va respecta toate prevederile europene cu privire la colectarea și depozitarea deșeurilor”, au precizat reprezentanții Primăriei Baia Mare.

Mai mult, aceștia au anunțat că din acest final de 2019 contractul cetățenilor cu societatea Drusal nu mai funcționează, iar locuitorii municipiului vor avea obligația de a plăti doar o taxă de 7 lei/persoană/lună către administrația locală, față de 13 lei/persoană/lună cât se plătea Societății Drusal SA. Va fi adoptată până la finele acestei săptămâni și o hotărâre de Consiliu Local Baia Mare în acest sens.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a precizat, la rândul său, că vorbim „despre un proiect foarte dificil de gestionat de către Consiliul Județean, respectiv Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor, un proiect finanțat de către Comisia Europeană cu aproape 50 de milioane de euro”.

„Am făcut primul pas în această lună, alături de municipalitatea băimăreană și comunitățile locale, pentru operaționalizarea acestui sistem care are două componente, respectiv cea de colectare și cea de depozitare. Astăzi vorbim despre colectarea selectivă și depozitarea deșeurilor aici, în Baia Mare, acțiuni care vor fi realizate în urma contractelor licitate prin achiziții publice”, a precizat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Potrivit directorului Drusal, Mihai Apan,  au fost deja achiziționate noile autoturisme pentru activitatea pe care Drusal o va depune în toate zonele în care va opera în viitor, în Maramureș.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here