OPERAȚIE – Tumoră de mari dimensiuni operată cu succes la Spitalul Județean

575

Buna Vestire a însemnat pentru medicii de la Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare extirparea unei  tumori de mari dimensiuni depistată la o sătmăreancă.

“Este vorba despre o pacientă de 62 de ani, din județul Satu Mare, care a fost trimisă în secția de Chirurgie Toracică pentru o formațiune tumorală intratoracică dreaptă. S-a intervenit chirurgical în anestezie generală, cu intubație selectivă (dr. Alina Păușan, medic primar ATI). Intraoperator, am identificat o formațiune tumorală gigantă care ocupa două treimi din hemitoracele drept, extrem de hemoragică. Împreună cu colegul meu, dr. Marius Urcan – medic primar chirurgie toracică, am reușit excizia acestei formațiuni în totalitate“, explică dr. Petruț Giuliano, medic primar chirurgie toracică în cadrul Spitalului Județean din Baia Mare.

Complexitatea cazului a constat în dimensiunile mari ale formațiunii tumorale. Aceasta a avut un diametru de aproximativ 25 centimetri și o greutate de 1500 grame, la care s-au adăugat numeroasele vase de neoformație intra și peritumorale.

Conducerea celei mai mari unități spitalicești din județ a anunțat că evoluția postoperatorie a fost favorabilă, pacienta fiind supravegheată în secția de Chirurgie Toracică a Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here