‘OP, ‘OP, (H)EROINA – Instanţa a decis! “Olandezii zburători”, prinşi în PTF Sighet, au fost arestaţi preventiv

743

Noutăţi în cazul celor doi olandezi prinşi la punctul de trecere al frontierei din Sighetu Marmaţiei cu o cantitate uriaşă de heroină. Aşa cum era de aşteptat, instanţa a acceptat propunerea de arestare preventivă în cazul acestora.

Reprezentanţii Tribunalului Maramureş au adus la cunoştinţa opiniei publice că, prin încheierea penală nr. 11/DL/05.03.2019, pronunţată în dosarul nr. 395/100/2018 al Tribunalului Maramureş, s-a dispus, la propunerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureș, arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, începând cu 5 martie 2019 până la 3 aprilie 2019 inclusiv, a doi inculpaţi.

# Transportau aproape 83 de kilograme de heroină
Este vorba despre K.E.N., în vârstă de 43 de ani şi a inculpatei H.H., în vârstă de 28 de ani, ambii cetățeni olandezi, cercetaţi pentru săvârșirea infracțiunii de introducere în ţară de droguri de mare risc, prevăzute de art. 3 alin. 2 din Legea nr. 143/2000.
“Pentru a dispune arestarea preventivă a inculpaţilor, instanţa a reţinut că, la data de 4 martie 2019, aceştia au intrat pe teritoriul României prin PTF Sighetu Marmaţiei cu un autovehicul înmatriculat în Germania, în interiorul căruia, într-un loc special amenajat în zona scaunelor din faţă, a fost identificată cantitatea de 82,972 kg droguri (n.red. – iniţial s-a vorbit despre o cantitate mai mare, aproximativ 84 de kilograme) cu conţinut de substanţă activă heroină. Inculpaţii au contestat hotărârea Tribunalului Maramureş, dosarul urmând a fi înaintat Curţii de Apel Cluj pentru soluţionarea căii de atac”, a declarat Mirela-Roxana Petrariu, conducătorul Biroului de informare şi relaţii publice din cadrul Tribunalului Maramureş.

# Ancheta continuă sub coordonarea DIICOT-ului
O reacţie au avut şi reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei.
“În urma probatoriului administrat de către procurorul DIICOT – Biroul Teritorial Maramureș, cei doi cetățeni olandezi au fost prezentați, în cursul zilei de marţi, instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Maramureș a admis cererea procurorului iar cele două persoane au fost arestate preventiv pe 29 de zile. În cauză, cercetările sunt continuate de către DIICOT – Biroul Teritorial Maramureș cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș, SCCO – Maramureș și DGA CO3 Cluj Napoca”, a explicat Radu Lungu, purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei.
Este de menţionat că vorbim despre cea mai mare captură de heroină înregistrată vreodată, la frontieră, în Maramureş.

Cătă ŢINEGHE

Citeşte şi

FILMUL CAPTURII – Cum au încercat olandezii de 29 şi 44 de ani să fenteze poliţiştii de frontieră din Sighet. Nu le-a ieşit, iar acum au ajuns în arest! (GALERIE FOTO)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here