Oncesti – Santiere deschise la tot pasul

288

Comuna Oncesti are o interesanta pozitionare pe vreme de criza economico-sanitara: nu numai ca nu opreste activitatea, ba tureaza motoarele!!

“Avem reteaua de apa aproape finalizata, facem probe de apa deja. Extindem reteaua, am facut si canalizare, statie de epurare. Apa am urcat-o in deal, pe Dumbrava, cu pompe, iar de acolo din bazin, in cadere la tot satul. E 90% gata. |n lucru am si statie de epurare. iar apa e pornita deja, pentru probe. Ma tin cu dintii de executanti, sa faca totul. Simt ca s-ar duce pe somaj tehnic, dar eu mai am o saptamâna, maxim doua, de lucru, si va fi apa!

Lucram si la asfaltari, pe 8,9 kilometri de drumuri comunale. Acum am pietruit, schitam, cam intr-o luna turnam primul strat de asfalt, pe 3-4 kilometri. Printre drumurile ce se modernizeaza este o mult asteptata legatura Feresti – Oncesti, DC 10. Am pietruit deja, vom asfalta 2,6 kilometri noi, lor le ramân cam 900 de metri si au zis vecinii din Calinesti ca vor face! E finantare guvernamentala, PNDL”, spune primarul Oncestiului, Matei Godja.

Nu sunt singurele sale investitii. O gradinita noua este deja ridicata, in spatele primariei, de asemenea e aproape gata un teren de sport artificial, insa acolo povestea e mai vasta: “Am vrea sa facem aici un centru interesant, cu gradinita, terenuri de tenis cu piciorul, parc de joaca, avem o scena pregatita, poate chiar si un bazin, toate pe malul Izei. Ideea ar fi sa fie un centru de recreatie, sa vina parintii cu copiii si sa aiba ce face si unii si altii. Copiii topaie, se joaca, inoata, parintii sa aiba inclusiv o masa de biliard si alte jocuri”, spune primarul Oncestiului. La acest moment, gradinita este ridicata, la nivel de finisaj, e terenul de sport e gata de folosit, numai sa poata iesi copiii din case!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here