OMNISPORT – Arătăm mai bine ca anul trecut?

780

Cum arată sportul din Maramureș acum? Mult mai bine decât anul trecut pe vremea asta. Cel puțin în unele cazuri. Sunt cinci echipe de prima ligă la jocuri sportive: CS Minaur (handbal masculin și handbal feminin -promovată), Știința Explorări (volei), Independența (fotbal feminin – promovată), CSM Știința (rugby), mai sunt două echipe de fotbal în Liga 3 (ACSF Comuna Recea și CS Minaur – promovată), va mai fi minimum o echipă în liga secundă la handbal masculin (AH Minaur), este una de baschet masculin (Grupa C) și cine știe ce va mai fi.

Infrastructura de prezintă extrem de modest. Stadionul „Viorel Mateianu” arată foarte modest și deprimant. S-a spus după promovare că va fi renovat. Mai sunt vreo două săptămâni și un pic până la startul sezonului. Nimic. Despre terenul 2 s-a vorbit și în acest an, despre un parteneriat cu FRF. S-a vorbit.
Sala Polivalentă „Lascăr Pană” are o singură mare problemă, în perioada de vară, când este înfiorător de cald. În rest, nu sunt probleme și nici nu cred că e nevoie în acest moment de o altă sală în Baia Mare. Numărul locurilor este suficient. Ar mai fi de rezolvat și sonorizarea, care este jalnică. De asta se ocupă acum MTS (deci șanse egale cu zero).
Terenul de rugby arată cum trebuie, mai există lângă și un teren de antrenament, Arena Zimbrilor are clar calificativ de trecere. În intersezon s-a mai făcut un corp de clădire, pentru forță și refacere.
Terenul de atletism este îngrădit, însă tot jenant a rămas. Pista este de cea mai joasă speță, iar cei care aleargă acolo pleacă acasă cu pantofi sport și ciorapi de culoare portocalie. Sunt două locuri unde se poate face forță, însă nicunul nu a fost pus de cei care au deținut sau dețin terenul, ci de persoane private. Bălăriile sunt cât casa, iar acum, când terenul aparține de MTS, nu cred că se va mai face ceva. În schimb, vor veni în vizită toți miniștrii de lumea asta și ne vor spune că așa nu se mai poate. Desigur, va veni campania electorală și atunci ni se va promite.
Mai este un bazin descoperit care nu funcționează de multă vreme, un ștrand inexistent și promisiunea unui Aqua Park pe pirită, deși acolo nu se va primi autorizație de mediu nici de-acum într-o sută de ani.
Teoretic, sportul din Maramureș stă mult mai bine decât anul trecut. Nu același lucru spun însă și cei de la volei, care realmente se chinuie. Handbalul este măcinat de tot felul de probleme și de dispute (numai eu câte am auzit în această vară, că mă doare capul), însă progres există la nivel echipe. Vom vedea însă rezultatele din meciurile oficiale. Tocmai pentru că trăim într-o comunitate mai mică, în care oamenii se cunosc între ei, sunt foarte multe lucruri care nu pot fi spuse. Nu le spun nici antrenorii, nici jucătorii, nici oficialii. Sunt bani puțini și aceia trebuie împărțiți cumva.
Să nu-și imagineze cineva că echipa de fete a CS Minaur va merge anul viitor în Liga Campionilor și că va da de pământ cu CSM București. Sau că echipa de băieți a CS Minaur va lupta pentru 1-4. Nu va așteptați ca voleiul să lupte la medalii, ci bucurați-vă dacă nu se desființează. Și nici să nu credeți că fotbaliștii de la CS Minaur vor fi lideri din start și vor promova în Liga 2. Baia Mare și Maramureșul nu-și permite financiar prea multe. Nu-și permite Clujul, dar acolo este măcar înfrastructură.

1 COMENTARIU

  1. Lucrurile sunt foarte simple,acest oras nu are suficienti bani pentru atitea echipe.Interesele pentru gestionarea banilor publici provoaca adevarate lupte pentu putere,desi in majoritatea cazurilor managementul este cel mult mediocru.Problema este ca sunt foarte multe persoane carora le convine aceasta situatie.Nu exista nici o legatura cu performanta,totul depinde de interese,prietenii,rudenii…
    Nu foarte demult am avut in acest oras o campioana nationala MINAUR si nici atunci nu erau foarte multi bani !
    Din fericire atunci am avut o mina de oameni PROFESIONISTI !!!!!STIM CU TOTII CUM AU FOST RASPLATITI…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here