OM TRĂI Ș’OM VEDEA -Colaborare româno-poloneză vizavi de aeroportul din Tăuți

191

Maramureșenii și polonezii vom încerca să colaboreze în domeniul economic. Acordul de cooperare între județul Maramureș și Voievodatul Podkarpackie din Republica Polonă a fost semnat la începutul lunii septembrie, la Palatul Administrativ din Baia Mare.

Delegația poloneză condusă de Wladyslaw Ortyl, mareșalul Voievodatului Podkarpackie, a vizitat câteva obiective economice importante pentru dezvoltarea Maramureșului, iar prima vizită a fost cea de la aeroportul din Tăuții Măgherăuș.

”Am considerat oportun să le prezentăm oaspeților noștri și proiectul, în valoare de 20 de milioane de euro, derulat de către județul Maramureș, de reabilitare și prelungire a pistei Aeroportului Internațional Maramureș. Ne-am bucurat cu toții de aprecierile oaspeților din Polonia și vom stabili împreună, în perioada următoare, strategii comune de dezvoltare economică în jurul aeroporturilor din cele două regiuni”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Polonezii au aflat de planurile viitoare care există legat de dezvoltarea acestui aeroport, dezvoltarea curselor cargo, apariția curselor internaționale regulate, construcția unui nou terminal ș.a.m.d.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here