OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE ȘTlINȚE JUNIORI – Elev șincaist, calificat în lotul lărgit al României

1113

O nouă performanță înregistrată de Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare. Elevul Radu Herzal, din clasa a IX-a E, a avut o evoluție foarte bună la faza națională a Olimpiadei de Științe Juniori, ce s-a desfășurat la Focșani, în perioada 20-26 iulie, clasându-se al șaselea din cei 100 de participanți, cu 148,25 puncte.

Radu Herzal a obținut astfel o mențiune acordată de Ministerul Educației Naționale (MEN) și calificarea în lotul lărgit al României pentru Olimpiada Internațională de Științe Juniori.

Pe primele trei locuri s-au clasat Eva Savin (Colegiul Național „Mihai Viteazul” București – 173,25 p), Vlad Oros (Școala Gimnazială nr. 24 Timișoara – 171,75p) și Mara Muntean (Colegiul Național „Decebal” Deva – 167,25p).

Județul Maramureș a mai fost reprezentat la această competiție de Andra Ariciu (Școala Gimnazială “Dimitrie Cantemir” Baia Mare – 86,25 p) și Ionuț Godja (Școala Gimnazială Sighetu Marmației nr. 2 – 71p). Cei trei elevi maramureșeni au fost însoțiți la Focșani de prof. Măndița Baias (Șc. Gimn. “D. Cantemir” Baia Mare).

Această olimpiadă, ajunsă în 2018 la ediția a XIII-a, a presupus participarea la două probe, teoretică și respectiv practică, probe ce au vizat cunoștințe de chimie, fizică și biologie ale elevilor din clasele a VII-a, a VIII-a și a IX-a.

Radu Herzal a fost pregătit pentru acest concurs de prof. Marina Lici (fizică), Nicoleta Predoiu (chimie) și Gheorghe Bârlea (biologie).

Pentru elevul șincaist urmează o perioadă de pregătire în cadrul lotului lărgit al României și apoi selecția în vederea stabilirii lotului restrâns pentru Olimpiada Internațională de Științe Juniori.

Competiția se va desfășura la începutul lunii decembrie în Botswana.

Marius CÎMPIAN

Mai multe știri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here