OLIMPIADA INTERNAȚIONALĂ DE ȘTIINȚE JUNIORI – Un elev al CN „Gheorghe Șincai” Baia Mare reprezintă România

1163

Radu Herzal, elev al Colegiului Național „Gheorghe Șincai” din Baia Mare, va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Științe Juniori. Competiția include probe teoretice și practice la Chimie, Fizică și Biologie.

Radu Herzal (clasa a X-a E), a avut o evoluție foarte bună la faza națională a concursului, ce s-a desfășurat la Focșani, în perioada 20-26 iulie, clasându-se al șaselea din cei 100 de participanți, cu 148,25 puncte. Elevul șincaist a obținut astfel o mențiune acordată de Ministerul Educației Naționale (MEN) și calificarea în lotul lărgit al României, pentru Olimpiada Internațională de Științe Juniori.

După faza națională a olimpiadei, pentru Radu Herzal a urmat o perioadă de pregătire sub îndrumarea dascălilor de la CN „Gh. Șincai”: Nicoleta Predoiu (chimie), Marina Lici (fizică) și Gheorghe Bârlea (biologie). Apoi, a susținut, în perioada 31 septembrie – 12 octombrie, trei teste la București. Ca urmare a rezultatelor obținute, Radu Herzal a fost selectat în lotul ce va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Științe Juniori. Competiția se va desfășura la începutul lunii decembrie, în Botswana.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here