OFICIAL – Tot mai multe mașini electrice pe drumurile din Maramureș

159

O situație a Registrului Auto Roman Maramureș privind numărul de vehicule (motocicluri și autovehicule) hibride și electrice care au obținut cartea de identitate a vehiculului la reprezența RAR județeană arată clar că numărul acestora este în creștere de la un an la altul.

Astfel, dacă anul trecut în primele șase luni aveam doar șase vehicule care foloseau combustibil benzină+electric, în 2019, perioada similară, numărul lor a ajuns la 14. Creștere față de ianuarie-iunie 2018 avem și la cele care folosesc motorină+electric. Dacă în 2018 aveam doar două astfel de mașini în județ, acum numărul lor a ajuns deja la șase. La vehiculele electrice creșterea este și mai mare. Anul trecut în primele șase luni doar două mașini electrice au obținut cartea de identitate a vehiculului la RAR Maramureș, pentru ca în 2019, perioada similară, numărul lor să ajungă la 12, din care cinci au obținut acea CIV luna trecută.

Vă reamintim că planurile oficialilor de la București sunt de a avea pe fiecare drum național din țară stații de alimentare pentru acest gen de vehicule. Infrastructura de alimentare a autovehiculelor cu energie electrică se va amplasa pe autostrăzi, drumuri naționale și europene, la o distanță de cca. 100 km una de cealaltă.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here