OFICIAL – Sylwia Lisewska (CS Minaur) pleacă la Măgura Cisnădie

286

Ceea ce era la un moment dat doar un zvon, acum a devenit certitudine. Sylwia Lisewska, handbalista echipei CS Minaur, va juca din sezonul următor la Măgura Cisnădie.    

Confirmarea vine de la Sport Agency HandBalltic Promotion, agenție de impresariat cu care Sylwia Lisewska se află sub contract. Lisewska va juca la Cisnădie alături de o altă handbalistă din Polonia, Aleksandra Zich.

„Acum putem anunța oficial că Aleksandra Zych și Sylwia Lisewska au semnat contractul pentru sezonul următor cu formația Măgura Cisnadie din România. Le dorim mult succes la noua lor echipă”, a scris pe pagina oficială de Facebook, reprezentanții agenției de impresariat „Sport Agency HandBalltic Promotion”.

Sylwia Lisewska este născută în 31 mai 1986, în Suwalki (Polonia). Joacă pe postul de inter stânga și are 1,83 m înălțime și 83 kg. A terminat junioratul la Hancza Suwalki, iar ca senioară a jucat în țara natală la Piotrcovia Piotrkow, AZS Koszalin și EB Start Elblag. A debutat în naționala Poloniei în anul 2007.

Sylwia Lisewska a venit la CS Minaur în 2018, de la EB Start Elblag, pentru ea fiind prima experiență în afara Poloniei. S-a impus foarte rapid în echipa băimăreană datorită valorii și a experienței care au ajutat-o să se integreze rapid într-o echipă nouă. În sezonul precedent, unul mai degrabă modest pentru CS Minaur, Lisewska a devenit golghetera echipei.

În debutul acestui campionat, poloneza a jucat ceva mai puțin, din cauza unei accidentări. După ce și-a revenit din punct de vedere fizic, Sylwia a redevenit o jucătoare de bază la Minaur fiind cea mai bună formă handbalistă în momentul în care s-a întrerupt campionatul. Deși Lisewska este, probabil, cea mai valoroasă handbalistă de la gruparea băimăreană, surprinzător, ea nu a fost inclusă în topul celor mai bune jucătoare de la CS Minaur pe anul 2019.

În ultimul meci oficial, jucat de CS Minaur la începutul lunii martie acasă cu Gloria Bistrița (30-27), în etapa a 19-a a Ligii Florilor, Sylwia Lisewska a marcat 13 goluri (9 din 7m).

„A fost un meci greu, deoarece Bistrița este o echipă bună și noi a trebuit să fim concentrate pe toată durata partidei. Se poate spune că eu am făcut un meci bun, dar am reușit acest lucru cu ajutorul echipei. Am marcat multe goluri din aruncări de la șapte metri obținute de colegele mele”, declara la acea vreme Sylwia Lisewska.

#Convocată din nou la naționala Poloniei

După ce a lipsit o bună perioadă din naționala Poloniei, Sylwia Lisewska a fost convocată din nou, pentru meciurile cu România din preliminariile Campionatului European 2020. Jocurile ar fi trebuit să se joace în 25 și 29 martie, dar au fost amânate pentru prima săptămână a lunii iunie, din cauza pandemiei de coronavirus.

„Antrenorii m-au rugat să revin la națională. Mi-au spus că i-aș putea ajuta și cu informații legate de adversare, ținând cont că joc în Liga Florilor. Până la urmă am acceptat. Mă simt bine în România, dar sper să câștige Polonia”, a spus Sylwia Lisewska, pentru AxaNews.ro.

„Le recomand antrenorilor echipei naționale să fie foarte atenți la Sylwia Lisewska. Este într-o formă foarte bună și înscrie mult în ultima vreme”, a adăugat Costică Buceschi, antrenorul echipei CS Minaur.

Marius CÎMPIAN

foto Ovi Dragomir minaur.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here