OFICIAL – Anchetă după ce un maramureșean a murit de coronavirus

879

Procurorii maramureșeni fac cercetări cu privire la decesul unui maramureșean de coronavirus, care ar fi intrat în contact cu un alt maramureșean infectat, care ar fi știut că este bolnav.

“La data de 15.09.2020, organele de poliție au dispus începerea urmăririi penale “in rem” cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de “zădărnicirea combaterii bolilor”, prevăzută de art. 352 alin. 3 Cod penal, constând în aceea că o persoană, deși cunoștea că este infectată cu COVID-19 a intrat în contact cu numitul D.A., care în cursul lunii august a.c. a decedat, ca urmare a infectării cu COVID-19. Pentru verificarea informațiilor expuse, s-a înregistrat dosar căruia i-a fost atribuit număr unic de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare”, precizează Parchetul de pe langă Judecătoria Baia Mare.

Trebuie precizat faptul că activitățile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de către Codul de procedură penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, precum și a principiului prezumției de nevinovăție.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here