OASPETE DE MARCĂ – Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, în vizită la Sighet

602

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Excelența Sa Hans Klemm, s-a aflat într-o vizită la Sighet. În cadrul acestei vizite  a avut loc o întâlnire cu oficialitățile locale, cu reprezentanții comunității ucrainene.

La  Casa Elie  Wiesel oaspetele american a susținut o conferință de presă. În cadrul acesteia au fost abordate aspect ce privesc colaborarea româno-americană în domeniul asigurării securității reciproce,  în contextul actual international, problema acordării vizelor etc.

“Mă aflu pentru a doua oară la Sighet. Este un loc minunat, aflat într-o zonă minunată. Nu trebuie să uităm, totuși, că aici (în trecut) au avut loc întâmplări tragice, mă refer la deportarea evreilor și la închisoarea comunistă unde și-au găsit sfârșitul mari oameni ai României, cum ar fi Iuliu Maniu. Asemenea lucruri nu trebuie să se mai întâmple vreodată. În contextul actual ne confruntăm cu amenințări teroriste, cibernetice. Este foarte important ca România și Statele Unite ale Americii să continue colaborarea pentru întărirea climatului de siguranță. Am vizitat Punctul de trecere a frontierei Sighet și, privind la Ucraina, mi-am adus aminte de ceea ce s-a întâmplat acolo, în urma amestecului Rusiei. Vă asigur că SUA este un prieten al României. Mă bucur să văd cum aici, în locul unde s-a născut Elie Wisel, memoria lui este păstrată așa cum se cuvine. Voi reveni cu mare placere la Sighet”, a spus Excelența Sa Hans Klemm.

Liviu Șiman

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here