OARE CUM VINE ASTA? – Angajatorii au “uitat” să contabilizeze orele de muncă lucrate de salariați

402

Inspectoratul Teritorial de Munca Maramures a facut recent o prezentare a activitatii desfasurate pe parcursul anului trecut, scotand in evidenta unele probleme care exista la nivel de judet. De exemplu, cele mai multe amenzi au fost acordate angajatorilor care nu aveau o evidență a orelor de muncă efectuate de către salariați, iar aici sancțiunile au ajuns aproape la 150.000 lei.

“Ca și repartiție a amenzilor, au fost aplicate 6 amenzi pentru negarantarea salariului minim pe economie cu suma de 5.900 lei, nerespectarea dispozițiilor privind munca suplimentară, unde avem amenzi în valoare de 9.000 lei, neîmânarea angajaților anterior începerii activității a unui contract de muncă, pentru că acesta se întocmește în două exemplare și unul revine angajatului. Aici avem 10 amenzi de 18.500 lei.

Pentru repausul săptămânal avem 8 amenzi în valoare de 14.000 lei, pentru nerespecatrea dispozițiilor pentru munca de noapte avem 6 amenzi de 16.500 lei, pentru lipsa evidenței orelor de muncă prestate de salariați avem 67 de amenzi în valoare de 147.500 lei și 3 amenzi pentru stipularea în contractele individuale de muncă a unor prevederi contrar dispozițiilor legale. Au fost aplicate 3 amenzi în valoare de 30.000 lei pentru nepăstrarea la locul de muncă a unei copii a contractului individual de muncă”, a concluzionat Mircea Onea.

Cristina LUP

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here