O NOUĂ INFORMARE – Instabilitate atmosferică… prelungită în Maramureș

380

Toanele începutului de vară continuă în Maramureș. Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a prelungit informarea de manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate. Aceasta va fi valabilă până luni, 10 iunie, la ora 10.00 dimineață.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp. Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor.

Trebuie spus că, până diseară, la ora 22.00, avem cod galben de vreme capricioasă.
În intervalul menționat în Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, în nordul Olteniei, local în Moldova și Transilvania, precum și în zonele de munte, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și pe arii restrânse 35…50 l/mp. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM a anunțat că va veni cu actualizări.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here