NUNŢI CU TOXIINFECŢII ALIMENTARE – Borşenii se judecă cu Direcţia de Sănătate Publică Maramureş

3509

Anul trecut în Borşa erau înregistrate două focare de toxiinfecţii alimentare colective, de fiecare dată la aceeaşi pensiune din oraş. Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Maramureş spune însă că acum instituţia se află din această cauză în litigiu cu respectivul operator economic.

“În cursul lunii august 2017 au fost luate în supraveghere două focare de toxiinfecţie alimentară (TIA). Primul focar colectiv cu 41 cazuri  la 41 de persoane – participante la o nuntă în data de 15 august  2016 la o pensiune din localitatea Borsa, care au consumat produse preparate în blocul alimentar al pensiunii. Al doilea focar colectiv cu 17 cazuri la 17 persoane – participante la o nuntă în data de 23.08.2017 la aceeaşi  pensiune din Borşa, care au consumat produse preparate în blocul alimentar al pensiunii.

S-au recoltat probe de alimente conform metodologiei, rezultatul fiind pozitiv pentru E.Coli, enterobacteriaceae, iar pentru probele lichid de vărsătură rezultatele au fost pozitive pentru Stafilococ aureu. În plus, s-au recoltat exudat faringian şi exudat nazal la angajaţi din sectorul alimentar – rezultate pozitive pentru Stafilococ aureu. Chiar dacă s-a intervenit şi s-a spus că nu pot să desfăşoare petreceri sau alte activităţi, agentul economic a continuat să facă acele activităţi. În acest moment DSP este in litigiu cu proprietarul pensiunii, pentru că se înţelege în ţara asta că reprezentantul statului ajunge să fie de vină pentru problemele pe care le are fiecare dintre noi”, a menţionat Pop.

Mai multe stiri pe Axanews.ro

Dragoş HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here