NU ȘI-AU FĂCUT TREABA – Șase amenzi pentru drumarii din Maramureș

425

De la începutul anului și până la acest moment polițiștii au aplicat la nivel național 72 de sancțiuni contravenționale administratorilor de drumuri, în valoare de peste 200.000 de lei. O parte din aceste sancțiuni au fost acordate și drumarilor din Maramureș, pentru nedeszăpezire sau pentru intervenție tardivă la deszăpezire. Dorin Gherman, șeful Serviciului Rutier Maramureș, a declarat că de la debutul acestei ierni și până în prezent oamenii legii au aplicat șase amenzi administratorilor de drumuri din Maramureș.

La nivel național, cele mai multe dintre amenzile aplicate (59 la număr) au fost date pentru neîndeplinirea obligației de întreținere a drumului public pe timp de iarnă. Cu amendă au mai fost sancționate și neluarea măsurilor de înlăturare a obstacolelor aflate pe partea carosabilă, precum și nesemnalizarea sau semnalizarea necorespunzătoare a drumului public.

Cele mai multe amenzi au fost aplicate în Bihor (15), Dâmbovița (10) și Cluj, cu 8 amenzi. Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a V-a de sancțiuni neîndeplinirea obligației de întreținere a drumului public pe timp de iarnă, potrivit reglementarilor în vigoare.

Polițiștii maramureșeni vor continua acțiunile pentru diminuarea riscului rutier și vor lua, de fiecare dată, măsuri față de cei care nu respectă reglementările legale.

Serviciul Rutier Maramureș recomandă șoferilor ca pe timp de ploaie sau ninsoare, să utilizeze luminile de întâlnire inclusiv ziua (pentru toate categoriile de drumuri), dar și pe cele de ceață, atunci cand e cazul. Șoferii nu trebuie să acționeze brusc mecanismele de direcție și de frânare ale autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării sau a derapajelor necontrolate. În plus, autovehiculele trebuie echipate cu anvelope de iarnă, atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei!

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here