NU SE ÎNVAȚĂ MINTE – Patru șoferi bauți prinși într-o singură zi în Maramureș

223

Dosare penale pentru comiterea de infracţiuni la regimul rutier. În cursul zilei de ieri, poliţiştii rutieri maramureşeni au depistat patru bărbaţi care au condus sub influenţa băuturilor alcoolice.

Oficial știm că bărbaţii au vârste cuprinse între 35 şi 57 de ani, iar în urma testării cu aparatul etilotest, aceştia au avut o alcoolemie între 0,44 mg/l şi 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ba mai mult, unul dintre cei patru șoferi a fost depistat de poliţişti conducând şi fără a deţine permis de conducere.

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale şi se continuă cercetările sub aspectul comiterii de infracţiuni la regimul rutier.

 „Le reamintim conducătorilor auto că în România conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice este interzisă. Iar legea prevede astfel: Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană  care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge sau care la momentul testării cu aparatul etilotest are o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, se pedepseşte cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amendă.

Până când nu vom conştientiza că siguranţa pe drumurile publice începe cu disciplinarea fiecăruia dintre noi, sute de vieţi nevinovate vor fi curmate în fiecare an”, arată IPJ Maramureș.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here