NU SE ÎNVAȚĂ MINTE – Alcoolemii record constatate ieri de poliţiştii maramureșeni

315

În ciuda tuturor semnalelor de alarmă care se trag cu privire la consecințele consumului de alcool la volan, sunt încă mulți șoferi maramureșeni care ignoră aceste avertismente și continuă să bage în spital oameni nevinovați. Numai în 13 octombrie pe raza județului au fost depistați mai mulți șoferi care erau băuți bine, cu alcoolemii de peste 1mg/l alcool pur în aerul expirat.

Două dintre aceste incidente au avut loc în Baia Mare, iar restul în alte părți din județ. O patrulă de ordine şi siguranță publică din cadrul Poliţiei municipiului Baia Mare a depistat un autoturism ce staţiona pe strada Horea şi avea roata din faţă avariată. La volan a fost identificat un băimărean de 37 de ani.

„În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta a condus autoturismul pe strada Horea din municipiu, iar la intersecția cu strada Olarilor, a acroșat un autovehicul parcat și nu şi-a mai putut continua deplasarea. Băimăreanul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat. Astfel, acesta a fost condus la spital unde i s-au recoltat probe biologice de sânge”, a anunțat IPJ Maramureș.

A venit apoi rândul poliţiştilor din municipiul Sighetu Marmaţiei să depisteze un bărbat de 35 ani, domiciliat în localitatea Oncești, care conducea un autoturism pe strada 9 Mai din municipiu.

Oamenii legii au stabilit, la testarea cu aparatul etilotest, că maramureșeanul avea o concentrație de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. De parcă nu era suficient că era băut, în urma verificărilor s-a stabilit că acesta nu posedă nici permis de conducere.

„Poliţiştii au intervenit pe D.J. 187, pe raza localităţii Ruscova, unde a avut loc un accident rutier soldat cu o victimă. La faţa locului s-a constatat că autoturismul condus de un tânăr de 23 ani, domiciliat în Poienile de Sub Munte, a ieşit în afara părţii carosabile, prin stânga direcţiei de mers, şi s-a izbit de gardul unui imobil.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a unei pasagere, care a fost transportată la Spitalul Orăşenesc Vişeu de Sus. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Centrul de Permanenţă Ruscova, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei„, se arată în comunicatul de presă al IPJ Maramureș.

Tot în 13 octombrie, poliţiştii Biroului Rutier au constatat că un tânăr de 24 de ani, care a condus un autoturism pe strada Macului din municipiu, ajuns la intersecţia cu strada Păltinişului nu a adaptat viteza la efectuarea virajului la dreapta, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu un autoturism parcat. În urma impactului au rezultat pagube materiale. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale iar poliţiştii continuă cercetările, urmând ca la finalizarea lor să dispună măsuri legale.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here