NU SCĂPĂM DE PLOI – Cod galben de furtuni pentru Maramureș

28
Baia Mare
Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteo de tip cod galben care va intra în vigoare în această seară, la ora 18.00 și va fi valabilă până mâine, la orele amiezii. În următoarele ore la nivel de județ  așteptăm instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi însemnate cantitativ. 
ANM precizează că în Oltenia, Moldova și local în Muntenia, Transilvania și Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și pe arii restrânse, îndeosebi în Moldova și în zona de munte, 40…60 l/mp.
Trebuie spus că ploi și manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala și în restul teritoriului, iar în sud-est și vest vor fi intensificări temporare ale vântului, cu rafale în general de 45…55 km/h. Începând de marți după-amiază și până vineri, va ploua însemnat cantitativ îndeosebi în jumătatea de nord a țării.
Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here