NU SCĂPĂM DE GRIPĂ – Încă trei cazuri de gripă, confirmate în Maramureș

644

Gripa și infecțiile respiratorii se mențin la un nivel peste cel așteptat și peste cel de anul trecut. Astfel, încă două cazuri de gripă au fost confirmate, la un copil și un vârstnic. Un al treilea caz de gripă clinică se află sub supraveghere la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie din Baia Mare.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Maramureș arată că analizele de laborator au confirmat prezența virusului gripei de tip B în două cazuri, ambele persoane fiind nevaccinate. „Au fost luate în supraveghere conform Metodologiei de supraveghere, două suspiciuni de gripă la grupa de vârstă 5-14 ani și 50-64 ani, trimise la laboratorul de referință pentru confirmare: ambele au fost pozitive la virus gripal Tip B. Vorbim de un copil de 9 ani și o persoană de 56 ani, din zona Sighetu Marmației, nevaccinați antigripal”, arată DSP Maramureș.

De asemenea, despre infecțiile acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) spun că sunt în scădere, dar se mențin a un nivel peste cel din ultimii cinci ani. „Morbiditatea prin infecții respiratorii acute se situează peste limita maximă așteptată în această săptămână, în trend descendent față de ultimele săptămâni din sezonul de supraveghere 2017-2018, dar peste limita maximă din ultimii cinci ani de supraveghere. Pneumoniile sunt la nivelul mediei ultimilor cinci ani, în trend descendent”, arată DSP.

La nivel județean, numărul total de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare a fost de 2.525, cu 43,1 % mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent; numărul total de cazuri de pneumonii a fost de 263, cu 15,4 % mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent și numărul total de cazuri de gripă a fost de 3, cu 66,6 % mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent.

În total, 28.284 de persoane s-au vaccinat antigripal în acest sezon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here