NU E DE GLUMIT – Numărul persoanelor rătăcite în Munții Rodnei în 2019 a crescut

133

Anul 2019 a adus o creștere a numărului persoanelor rătăcite în zona Munților Rodnei. O confirmă Ioan Timiș, șeful Salvamont Borșa, care precizează că acest lucru este absolut normal dat fiind numărul mare de turiști care au ajuns să fie în această parte a Maramureșului zilnic.

„Față de alți ani, da, a crescut numărul celor care au avut nevoie de ajutorul nostru după ce s-au rătăcit în munți. Nu ar trebui să ne mire acest lucru, pentru că în zona Borșa a crescut foarte mult numărul de turiști, zilnic sunt poate 1000 de persoane sus în munți, iar în weekend numărul lor ajunge la 2000-3000.

E o problemă acest lucru și datorită faptului că oamenii nu știu să se echipeze corespunzător atunci când urc la munte. Dacă ați văzut, polonezii aceia rătăciți de zilele trecute, bărbatul era în pantaloni scurți, iar femeia în fustiță. Dar nu avem cadru legal care să ne permită să le aplicăm sancțiuni. Legea ar trebui schimbată, pentru că pe munte nu poți să te duci îmbrăcat oricum. Plus că turiștii trebuie să înțeleagă să nu se abată de la traseu”, a spus Timiș.

Vă reamintim că ultimul caz care a necesitat intervenția Salvamont Borșa a fost a celor doi turiști polonezi care s-au rătăcit în zona Prislop, fiind găsiți în cele din urmă.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here