NU E DE GLUMĂ – Număr record de viroze respiratorii acute. Mai bine stați acasă decât la mall

171

Direcția de Sănătate Publică a județului Maramureș, având în vedere creșterea peste nivelul așteptat pentru această perioadă a numărului de cazuri de infecții respiratorii acute (viroze si gripă) vine cu o serie de recomandări către maramureșeni.

Iar prima recomandare este cea referitoare la evitarea aglomerărilor umane, adică nu mai mergeți la mall, mai bine stați acasă. Se recomandă  evitarea, pe cât posibil, a contactului cu persoanele bolnave, spălarea mâinilor tot timpul, mai ales după suflarea nasului şi contactul cu persoane bolnave.

Tot autoritățile vă readuc aminte faptul că bolnavul se izolează de restul familiei într-o cameră corespunzătoare din punct de vedere igienic (luminoasă, aerisită, suficient de încălzită 24 – 26 grade C), respectiv bolnavul va folosi batiste igienice în caz de tuse sau strănut. Este necesară aerisirea freceventă a încăperilor sau a birourilor cu menţinerea unei temperaturi de 18-20 grade C, menţinerea la domiciliu a copiilor bolnavi pentru evitarea transmiterii bolii în comunitate si unitati de invatamant, evitarea vizitării bolnavilor sau suspecţilor de gripă .

Spitalele din județ și-au luat și ele măsuri de siguranță, limitând accesul vizitatorilor, mai exact 1 vizitator /pacient internat, maximum 5 minute si o distanta de minim 1 metru de pacient si asigurarea cantitatilor necesare de medicamente pentru tratamentul afectiunilor de sezon si a complicatiilor acestora. Este recomandat, de asemenea, triajul epidemiologic zilnic la intrarea in colectivitate pentru a preveni raspandirea virozelor respiratorii, inclusiv a gripei.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here