NU A MAI JUCAT ÎN LIGA FLORILOR – Angela Cioca, transferul surpriză făcut de CS Minaur

360

CS Minaur, ocupanta locului 3 în Liga Florilor, și-a remaniat din temelii lotul pentru sezonul următor, în care va reprezenta România în grupele Europa League.

Așa cum am mai anunțat, la echipa băimăreană au fost aduse jucătoare de mare valoare, componente ale diferitor reprezentative naționale. Este vorba de Mikaela Massing și Filippa Idehn (Suedia), Jovana Kovacevic și Jelena Lavko (Serbia), Larissa Araujo (Brazilia), Asuka Fujita (Japonia). A mai venit Ana Maria Tănasie și se poartă negocieri cu alte două  componente ale naționalei României, Eliza Buceschi și Cristina Laslo.

Printre handbalistele aduse la gruparea băimăreană se află și un nume surpriză, Angela Cioca, sportivă polivalentă ce poate evolua pe posturile de pivot, inter stânga și inter dreapta. Angela Cioca reprezintă, probabil, o necunoscută pentru suporterii băimăreni, deși a avut rezultate remarcabile, pe vremea când era junioară.

#Nu a jucat niciodată în Liga Florilor

Născută în Târgu Jiu, în data de 23 ianuarie 1995, Angela Cioca (180 cm, 78 kg) a început handbalul la LPS Târgu Jiu, după care a ajuns la ACS Școala 181 București. Cu formația din capitală a cucerit șase medalii la întrecerile rezervate junioarelor, cinci de aur și una de argint, și a evoluat și în Divizia A de senioare. A fost timp de mai mulți ani componentă a loturilor de junioare și tineret ale României, cu care a participat la două Campionate Europene și un Campionat Mondial.

Angela Cioca n-a apucat să joace până acum în Liga Florilor, deoarece în 2014, la terminarea junioratului, s-a transferat în Germania, la Bad Wildungen, unde a fost colegă de echipă  cu alte trei românce. Este vorba de Cristina Mihai, fostă jucătoare la HCM Baia Mare, Laura Vasilescu și Simona Cipăian. Pentru a putea juca în Germania, părinții Angelei Cioca au achitat 5.000 de euro clubului ACS Școala 181 București.

După doi ani petrecuți la Bad Wildungen, handbalista a ajuns în Norvegia la Forde Handball, echipă cu care promovat din Liga a 2-a în Liga 1, divizie imediat inferioară Superligii. În 2018 a ajuns în Spania la CB Salud Tenerife, formație aflată în divizia secundă. Alături de alte două românce, Alina Inclănzan și Anda Chelaru, Angela Cioca a promovat în prima ligă spaniolă. În momentul înghețării actualului sezon, din cauza pandemiei de coronavirus, CB Salud Tenerife ocupa poziția a noua în clasament.

Marius CÎMPIAN

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here