NOUA “MODĂ”- Faruri de închiriat și tobe de eșapament mai puțin zgomotoase pentru mașinile neconforme

621

Registrul Auto Roman atrage atenția maramureșenilor de a nu cădea în plasa celor se ocupă cu închiriatul farurilor pentru deținătorii de mașini neconforme cu standardele din Romania. RAR ține să arate că “am văzut și noi anunțurile postate de cei care închiriază faruri pentru deținătorii de mașini neconforme cu standardele din România, aduse în special din Marea Britanie. Sau tobe de eșapament mai puțin zgomotoase”.

“Cei care vă închiriază aceste elemente, pentru a primi undă verde la R.A.R., nu vă sunt prieteni și nu vă pot ajuta decat pe moment! Ulterior, dacă sunteți opriți în trafic la controalele organizate de Registrul Auto Român și Poliția Rutieră, vă puteți pierde certificatul de înmatriculare al vehiculului și puteți primi amendă între 290 și 2.900 de lei.

Asta pentru că problemele la instalația electrică de iluminare și semnalizare sunt încadrate în categoria defectelor majore. Șoferului îi poate fi reținut certificatul de înmatriculare al vehiculului, iar amenda variază între 870 și 1.160 de lei.

În funcție de gravitatea defectelor constatate la sistemul de evacuare, amenda poate fi între 290 și 2.900 de lei, dar se poate reține și ceritificatul de înmatriculare al vehiculului”, precizează RAR.

Șoferilor maramureșeni li se reamintește că, potrivit legilor în vigoare, certificatul de înmatriculare poate fi redobândit doar după ce posesorul autovehiculului remediază problemele tehnice și se prezintă la Registrul Auto Român pentru o verificare specifică, menită să ateste remedierea deficiențelor constatate în timpul controlului.

Numai anul trecut au fost verificate în trafic aproximativ 68.000 de vehicule, la 31% dintre acestea fiind identificate probleme cu instalația electrică de iluminare și semnalizare. Aproximativ 10% dintre mașinile verificate poluau peste limita legală admisă.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here