NOU AN ȘCOLAR – Microbuzele școlare, oprite de poliție pentru verificări

218

Săptămâna trecută, activitățile dedicate începerii noului an școlar au vizat verificarea, de către polițiști, a conducătorilor de autovehicule destinate transportului de elevi, utilizarea centurilor de siguranță și respectarea normelor rutiere, precum și respectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Potrivit Poliției Române, în perioada 14-18 septembrie 2020, poliţiştii rutieri din țară au controlat 2.728 de autovehicule destinate transportului de elevi, în urma neregulilor constatate fiind aplicate 111 sancțiuni contravenționale, dintre care 8 pentru nerespectarea vitezei legale și 13 la H.G. nr. 69/2012. Ca măsuri complementare, au fost reținute 2 certificate de înmatriculare.

În această perioadă, au fost inventariate autovehicule destinate transportului școlar, polițiștii verificând deținerea și valabilitatea certificatelor de transport în cont propriu, inspecțiilor tehnice periodice ale vehiculelor, asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto, precum și permiselor de conducere și certificatelor profesionale pentru fiecare conducător al acestui tip de autovehicul.

Mai trebuie spus că polițiștii vor continua controalele din trafic care vizează microbuzele școlare.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here