NOI NEREGULI DESCOPERITE – Ministrul Sorina Pintea continuă seria de vizite inopinate în spitale

527

Vizită neanunțată efectuată de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, în Unitatea de Primiri Urgențe și Secția de ortopedie. La fel ca în alte spitale din țară, chiar dacă este vorba de un oraș ca și Cluj-Napoca, Sorina Pintea a găsit și aici foarte multe nereguli.

“Din păcate, am vazut că în secția de ortopedie nu se poate opera în weekend, iar cazurile care necesita intervenții chirurgicale sunt transferate în alte spitale. De asemenea, imaginea pe care pacienții o vad când intră în acest spital este dezolantă, lipsa de organizare și mizeria din curtea spitalului nu e o carte de vizita demna să dea încredere celor care vin aici pentru a-și rezolva o problemă medicală.

Ministerul Sănătății finanțează anul acesta achiziția de aparatură medicală solicitată de SCJU Cluj, însă acest lucru nu este suficient pentru ca pacienții să beneficieze de un act medical de calitate acordat în condiții de siguranță. Este nevoie de fonduri care să asigure condițiile desfășurării actului medical, iar acestea trebuie finanțate de către Consiliul Județean, care este proprietarul clădirii in care functionează spitalul”, a spus Sorina Pintea la finalul vizitei.

AxaNews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here