NOAPTEA ÎN BAIA MARE – Razie în cluburi şi tâlhari prinşi de poliţişti

4430

Noaptea de sâmbătă spre duminică a fost una extrem de agitată pentru poliţiştii băimăreni. Aceştia au luat la puricat cluburile de noapte de pe raza municipiului şi au constatat nereguli. În plus, doi tineri tâlhari au fost depistaţi pe stradă de oamenii legii, la scurt timp după ce au comis infracţiunea.

Sâmbătă noaptea, între orele 23.00 – 05.00, poliţiştii au desfăşurat o amplă acţiune în zona cluburilor de noapte situate pe raza municipiului Baia Mare, în scopul asigurării unui climat corespunzător de siguranţă civică.

# O infracţiune la regimul drogurilor
Acţiunea poliţiştilor a vizat prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, verificarea legalităţii şi respectării normelor legale de funcţionare a localurilor publice cu program de noapte, identificarea persoanelor care au ca preocupări comercializarea şi/sau consumul de produse/substanţe psihotrope, combaterea prostituţiei şi a cerşetoriei. Concomitent au fost desfăşurate activităţi specifice pe arterele rutiere din imediata apropiere a obiectivelor verificate.

“În cadrul activităţilor desfăşurate au fost legitimate peste 50 de persoane. În urma verificărilor efectuate, a fost constatată o infracţiune la Legea 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri. Totodată, pentru neregulile constatate au fost aplicate zece sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 55.000 de lei. Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate unor persoane care, fiind în stare de ebrietate, au avut o atitudine antisocială, dar şi pentru abateri de la prevederile Legii 8/1996 privind drepturile de autor şi conexe”, a precizat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Maramureş.

În acţiune au fost angrenaţi poliţişti din structurile de ordine publică, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, poliţie rutieră şi poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate. Acţiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale Maramureş.

# Adolescenţi tâlhari, prinşi după jumătate de oră
O jumătate de oră le-a luat poliţiştilor băimăreni să identifice şi să prindă doi tineri, bănuiţi de comiterea unei tâlhării. Fapta a fost sesizată sâmbătă seara, în jurul orei 22.45, prin SNUAU 112. Un băimărean a declarat că în timp ce se afla în faţa unui imobil de pe strada Electrolizei, două persoane necunoscute l-au deposedat prin violenţă de telefonul mobil.

“Deplasaţi de urgenţă la faţa locului, poliţiştii de ordine publică au constatat că cele sesizate se confirmă, iar operativitatea cu care au acţionat a dus la identificarea în scurt timp a două persoane bănuite de comiterea faptei. Este vorba despre doi băimăreni de 17, respectiv 18 ani. Telefonul mobil a fost recuperat şi restituit părţii vătămate. Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor doi tineri”, a explicat Florina Meteş.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here