NICI PRIMĂVARA NU DORM!… – 109 infracțiuni în minivacanța de Paști și 1 Mai în Maramureș

264

Pe perioada minivacanței, polițiștii maramureșeni au fost la datorie pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și siguranței publice.

În intervalul 26 aprilie – 1 mai 2018, polițiștii au intervenit la 348 de evenimente sesizate, din care cele mai multe au fost sesizate prin apelul de urgență 112. Au fost sesizate 109 infracțiuni, cele mai multe contra persoanei, urmate de cele contra patrimoniului.
“Din cele aproape 525 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiști, în valoare totală de aproximativ 200.000 lei, cele mai multe au fost la regimul rutier. Acest lucru se datorează și faptului că polițiștii rutieri au fost prezenți în trafic pentru creșterea siguranței circulației pe drumurile publice din județ. Acțiunile lor s-au soldat cu reținerea a 43 de permise de conducere, cele mai multe pentru încălcări ale regimului de viteză. De asemenea, poliţiştii au intervenit pentru soluţionarea a trei accidente grave şi au întocmit 18 dosare penale pentru comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice”, a explicat Florina Meteș, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș.

# A încălcat ordinul de protecție fix de 1 mai!
Miercuri, 1 mai, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Fărcaşa au identificat şi reţinut pentru 24 de ore un bărbat din comuna Băiţa de sub Codru, care a încălcat ordinul de protecţie provizoriu emis de poliţişti pe numele lui.
În fapt, miercuri seară, în jurul orei 20.30, poliţiştii au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către o femeie domiciliată în Băiţa de sub Codru despre faptul că a fost ameninţată cu moartea de către concubinul său. Totodată, poliţiştii au constatat că bărbatul, în vârstă de 45 de ani, a încălcat prevederile ordinului de protecţie provizoriu emis pe numele său la data de 21 aprilie a.c., când a agresat-o pe femeie pe fondul consumului de alcool.
“În baza probatoriului administrat, poliţiştii au dispus reţinerea bărbatului pentru 24 de oreiar azi acesta urmează a fi prezentat Judecătoriei Baia Mare cu propunere de arestare preventivă. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de nerespectarea ordinului de protecţie provizoriu şi ameninţare. Bărbatul reținut ieri de polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Fărcasa, ca urmare a comiterii infracțiunilor de încălcarea ordinului de protecție provizoriu și amenințare, a fost prezentat astăzi Judecătoriei Baia Mare, care a dispus arestarea sa preventivă pe o perioadă de 30 de zile. Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii sale activități infracționale.
Şi poliţiştii din Baia Mare au emis un ordin de protecţie provizoriu pe numele unui bărbat domiciliat în Vişeu de Sus, care miercuri după-amiază şi-a agresat soţia în parcarea unui centru spa din Baia Mare. Totodată, pe numele bărbatului de 39 de ani a fost întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de violenţă în familie”, a mai spus Florina Meteș.

# Contrabandă pe tren
În urma unei acţiuni pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu ţigări în zona staţiilor CFR şi pe trenurile de călători, poliţiştii au depistat şi identificat o persoană bănuită de comiterea infracţiunii de contrabandă şi au confiscat 300 pachete cu ţigări pentru care nu au putut fi prezentate documentele legale de provenienţă.
Miercuri, 1 mai, poliţiştii Posturilor de Poliție Transporturi Feroviare Sighetu Marmației şi Vișeu de Jos au acţionat pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu ţigări pe trenurile de călători care circulau pe relaţia Leordina-Vișeu de Jos. Astfel, poliţiştii au depistat un bărbat, care avea asupra sa 300 pachete cu ţigări pentru care nu a putut prezenta documentele legale de provenienţă.
“Poliţiştii au confiscat întreaga cantitate de ţigări, iar bărbatul în vârstă de 50 de ani, din comuna Bogdan Vodă este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă”, a mai arătat Florina Meteș.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here